ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απεργιακός ξεσηκωμός και στην Κέρκυρα – ΒΙΝΤΕΟΑπεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες από όλους τους κλάδους στην Κέρκυρα σήμερα, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατά του νέου πακέτου μέτρων σε συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και επιδόματα.

Στους δρόμους βρέθηκαν την Τετάρτη (17/5) εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Κέρκυρας. Πραγματοποιήθηκαν τρεις συγκεντρώσεις: στο Εργατικό Κέντρο, στην πλατεία Σαρόκο από το ΠΑΜΕ που ήταν και η πιο μαζική και στα Λύκεια από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ). Τα Μέσα Ενημέρωσης «σίγησαν» χθες, Τρίτη 16 Μαΐου, ενώ τα καράβια βρίσκονται δεμένα στα λιμάνια για δεύτερο εικοσιτετράωρο, αφού οι ναυτικοί συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία της ΠΝΟ 16 και 17 του μηνός.


Πορείες πραγματοποίησαν όλοι οι κλάδοι των επαγγελμάτων, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όπως Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Υπάλληλοι ΟΤΑ, Εκπαιδευτικοί, Ναυτικοί, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, Συνταξιούχοι κ.α.
Τις απεργιακές κινητοποιήσεις στηρίζει και η ΕΓΕΣΥΚ (Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας), σύμφωνα με την 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ στις 17-18 Μαΐου.
Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η μεγάλη πανεργατική-πανελλαδική απεργία της Τετάρτης δίνει τη σκυτάλη στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, μέρας ψήφισης του αντιλαϊκού πακέτου των νέων βάρβαρων μέτρων, στη Βουλή. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί αύριο σε απογευματινά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κλάδων, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.Στοιχεία από τα ρεπορτάζ enimerosi.com και kerkyrasimera.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου