ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αλλαγές στον Καλλικράτη σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη στην Κέρκυρα


Στην Κέρκυρα ο Π. Σκουρλέτης για τις αλλαγές στον Καλλικράτη

 
Οι θεσμικές αλλαγές του σχεδίου Καλλικράτη συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα. Ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε προσλήψεις μονίμων εργαζομένων για την ενίσχυση της λειτουργίας των ΟΤΑ.

Η αναθεώρηση του σχεδίου Καλλικράτης ήταν το βασικό θέμα των συναντήσεων του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με τους παράγοντες της Αυτοδιοίκησης των Ιονίων Νήσων. Οι θεσμικές αλλαγές σε δήμους και κοινότητες θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα και αναμένεται να γίνουν νόμος του κράτους έως το τέλος του χρόνου.

Ο κ. Σκουρλέτης απέκλεισε σε αυτή τη φάση χωροταξικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, με εξαίρεση λίγες οφθαλμοφανείς και υπερώριμες περιπτώσεις, για τις οποίες θα υπάρξει προηγουμένως διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε ότι για την ενίσχυση της λειτουργίας των ΟΤΑ λόγω υποστελέχωσης, θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις μονίμων εργαζομένων ενώ περαιτέρω ενίσχυση αναμένεται να γίνει μέσω της κινητικότητας.

Συζήτηση έγινε και για τα προβλήματα όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τριών εκ των τεσσάρων νομών των Επτανήσων. Ο κ. Σκουρλέτης, ξεκαθάρισε πως υπάρχει το πλαίσιο του εθνικού και του περιφερειακού σχεδιασμού, ωστόσο, η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στους δήμους.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης
Πηγή: ΕΡΤ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου