ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ενημέρωση περιφερειάρχη για το ΕΣΠΑ στην Κέρκυρα


Κέρκυρα: Ενημέρωση περιφερειάρχη για το ΕΣΠΑ
 
Με τους βουλευτές Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μετά από αίτημά τους για ενημέρωση σχετικά με την πορεία των έργων και δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020, στην Π.Ε. Κέρκυρας. Εισηγητικά ο κ. Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων είναι ύψους 227εκ. ευρώ, έχουν εκδοθεί προσκλήσεις για έργα και δράσεις ύψους 168εκ. ευρώ, που καλύπτουν το 74% του προγράμματος και έχουν πραγματοποιηθεί εντάξεις έργων ύψους 81εκ. ευρώ, ποσοστό 35,6% του συνολικού προγράμματος.

Έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 59εκ. ευρώ, που αφορούν έργα σε εξέλιξη και ο πρώτος στόχος, που είχε τεθεί από την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση για την απορρόφηση των πόρων, υπερκαλύφθηκε από την ΠΙΝ.

Επόμενη “πρόκληση” είναι να καλύψουμε το στόχο στο τέλος του 2017 και ακόμη περισσότερο να είμαστε συνεπείς στο τέλος του 2018, ενημέρωσε ο κ. Γαλιατσάτος, τονίζοντας παράλληλα ότι την τρέχουσα εβδομάδα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τα στελέχη της ΕΥΔ Ιονίων Νήσων και αντικείμενο την πορεία συντονισμού του όλου εγχειρήματος.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρίνα Μοσχάτ