ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τα «τσούγκρισαν» με χορούς και τραγούδια οι Αργυραδίτες και οι φίλοι τους στην Αθήνα με τη φιλική συμμετοχή Γιάννη – Γιώργου – Ναπολέοντα Σκολαρίκη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)


Με μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη χρονιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (7/5) το πρωί η εκδήλωση του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών για το «τσούγκρισμα τ’ αυγού» στο πάρκο της ΙΜ Δαφνίου, στο κέντρο «γιορτή», σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο περιβάλλον που ηρεμεί και εμπνέει κάθε επισκέπτη. Περίπου 150 Αργυραδίτες και φίλοι του Συλλόγου μας – η πιο μαζική συμμετοχή των τελευταίων δεκαετιών- τίμησαν με την παρουσία τους για μια ακόμα φορά δημιουργώντας μια φιλική, κερκυραϊκή ατμόσφαιρα χαράς και ουσιαστικής επικοινωνίας. Μαζί με τις ευχές που αντάλλασσαν, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να αστειευτούν, να χαρούν με την παρουσία συγγενών και φίλων.


Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης έπαιξαν οι καλλιτέχνες και φίλοι του Συλλόγου Γιάννης – Γιώργος – Ναπολέων  Σκολαρίκης που  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παρευρέθηκαν με τις οικογένειές τους και αφιλοκερδώς διασκέδασαν τους φίλους του Συλλόγου. Ενθουσίασαν με τις κερκυραϊκές και επτανησιακές καντάδες. Και τι δεν τραγούδησαν: Θύμιος, (Υ)Παπαντή, Θυμωμένος, Σε ένα παπόρο μέσα, Κέρκυρα …. δημιούργησαν ατμόσφαιρα γλεντιού και χαράς και ξεσήκωσαν όλους τους παρευρισκόμενους σε χορό. Και οι χοροί κράτησαν αρκετές ώρες, όπως και το κέφι και ο ενθουσιασμός. Ειδικότερα ενθουσίασε το τραγούδι για τις Αργυράδες που έγραψε πέρυσι την παραμονή του ετήσιου χορού του Συλλόγου μας ο Ναπολέων Σκολαρίκης.
Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου καλωσόρισε και χαιρέτησε ο Γιώργος Καββαδίας και ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου γενικότερα για την παρουσία τους και τη συμπαράστασή τους στον Σύλλογο. Ευχαρίστηεε ιδιαίτερα τους Γιάννη – Γιώργο και Ναπολέοντα Σκολαρίκη, όχι μόνο για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους που αναβαθμίζει την εκδήλωση, αλλά και για τη γενικότερη προσφορά τους στη διατήρηση και διάδοση της κερκυραϊκής μουσικής.


Είναι χαρακτηριστικό ότι νέα μέλη και φίλοι του Συλλόγου, όπως και τα παλαιότερα δείχνουν με κάθε τρόπο την ικανοποίησή τους δίνοντας εντυπωσιακό παρόν στις εκδηλώσεις. Σε  ένα ωραία στρωμένο τραπέζι, οι κυρίες του Συλλόγου, Ελένη Καββαδία, η Νινεττα Καββαδία, η Μαρία Καλούδη είχαν  βάλει τα κόκκινα αυγά, που είχε βάψει η Ελένη Καββαδία και τα κουλουράκια που έφτιαξε η Μαρία Καλούδη, τα τσουρέκια, τη γραβιέρα, το ούζο, το τσίπουρο, το κουμ -  κουάτ και τα αναψυκτικά, όπου τα προσέφεραν στους προσκεκλημένους. Επίσης από την καφετέρια οι φίλοι μπορούσαν να παραγγείλουν καφέ ή αναψυκτικό  και αυτό προσφορά του Συλλόγου.
Και δώρο – έκπληξη

Να θυμίσουμε ότι «το τσούγκρισμα τ’ αυγού» ως εκδήλωση καθιερώθηκε από τον Σύλλογό μας μετά από πρόταση του αείμνηστου Πελοπίδα Κουλούρη, μέλος του ΔΣ επί προεδρίας Σπύρου Πανδή (Λόπου) για να μας θυμίζει τις λιτανείες που γίνονταν και γίνονται στο χωριό τη Νια – βδομάδα. Ούτως ή άλλως είναι μια σημαντική εκδήλωση που συνδέεται με την παράδοσή μας και δίνει τη δυνατότητα για μια  ανοιξιάτικη συνάντηση των Αργυραδιτών της Αθήνας, όπως αποδεικνύει και η μεγάλη συμμετοχή τους.

Τα μέλη του ΔΣ δηλώνουν ότι έχουμε χρέος να συνεχίσουμε με ανάλογες εκδηλώσεις και να φροντίσουμε, ώστε του χρόνου με το καλό «το τσούγκρισμα τ’ αυγού» να είναι μια εκδήλωση αναβαθμισμένη και ακόμα πιο καλά οργανωμένη. Είναι χρέος απέναντι στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που συνεχώς δείχνουν την αγάπη τους συμμετέχοντας και ενισχύοντας τις εκδηλώσεις και τις προσπάθειες του ΔΣ.
Δυο από τις ΦΩΤΟ του εξαιρετικού φίλου Γιάννη Αργυροκαστρίτη
ΔΕΙΤΕ VIDEO στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.facebook.com/magdalena.gini?hc_ref=SEARCH&fref=nf