ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Βόλτα χωρίς… αντικείμενο για Σκουρλέτη στον κερκυραϊκό νότο…
Μία επίσκεψη χωρίς… αντικείμενο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αφού ούτε συγκεκριμένος λόγος υπήρξε για την επίσκεψη αυτή, ούτε κάποιο πρόγραμμα που να τη δικαιολογεί.
Εν μέσω κρίσης όσον αφορά την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, με το ΧΥΤΑ Νότου να βρίσκεται στην πρόθεση του Δήμου να χρησιμοποιηθεί και τους κάτοικους να μηνύουν ότι αυτό δεν πρόκειται να επιτρέψουν να συμβεί, εν μέσω διαμαρτυριών για την απόφαση (έστω και με προσωρινή αναστολη) κατάργησης του αστυνομικού τμήματος Λευκίμμης, ο κ. Σκουρλέτης δεν επισκέφθηκε καν το χώρο της εγκατάστασης του ΧΥΤΑ αρνούμενος να αγγίξει την «καυτή πατάτα» και επαναλαμβάνοντας και σήμερα ότι η υπόθεση αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής Κέρκυρας η οποία και θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.
Τι έκανε ο κ. Σκουρλέτης; Επισκέφθηκε το λιμάνι (!) της Λευκίμμης (αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας), τονίζοντας στις δηλώσεις του ότι αποτελεί στρατηγικής σημασίας εγκατάσταση η οποία θα πρέπει να αναβαθμιστεί ώστε να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του νοτίου συγκροτήματος του νησιού.
Τι άλλο έκανε ο κ. Σκουρλέτης; Επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις Αλυκές (αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας) όπου εκεί είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της νότιας Κέρκυρας.

Τρίωρη συζήτηση

Ωστόσο, μετά και από την ασφυκτική πίεση των συγκεντρωμένων κατοίκων της Λευκίμμης που άρχισαν να φωνάζουν κατά των διοργανωτών για την έλλειψη προγραμματισμού συζήτησης μαζί του, ο κ. Σκουρλέτης όχι μόνο δέχθηκε να μιλήσει μαζί τους αλλά κάθισε σε μία τρίωρης διάρκειας (!!!) συνέλευση με πολλούς κάτοικους, μέλη του συλλόγου Αλεύχιμον και μη, εξαντλητική συζήτηση για το ΧΥΤΑ, τη Λευκίμμη αλλά και ένα σωρό σχετικά και άσχετα θέματα!
Αποτέλεσμα απτό, πάντως, δεν υπήρξε σε κάτι αφού δεν υπήρξε και προετοιμασία για κάτι τέτοιο. Με την ηχηρή διαπίστωση, πάντως, πολιτών ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κατέβηκε για ώρες μέχρι τη Λευκίμμη αλλά δεν πήγε να δει ιδίοις όμμασι το ΧΥΤΑ για να έχει δική του αντίληψη για ποιο λόγο διαμαρτύρονται. Ας σημειωθεί ότι έντονη ήταν και η έκκληση να παραμείνει το αστυνομικό τμήμα με τη σημείωση πως η Λευκίμμη αποψιλώνεται συνεχώς από υπηρεσίες. Μάλιστα, το θέμα πήρε το λόγο και μίλησε ακόμα και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κέρκυρας που ζήτησε τη μη κατάργηση του τμήματος.

Σύσκεψη άνευ Σκουρλέτη

Μία ημέρα πριν, η συνεργάτρια, αρμόδια για το σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων, συγκάλεσε σύσκεψη καλώντας μερικές ώρες πριν τους εκπροσώπους των δύο συλλόγων κατοίκων της Λευκίμμης και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Τεμπλονίου για να ακούσει τις απόψεις των κατοίκων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής
Κ. Παυλίδης και μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα καθώς η επαφή είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση του επιτελείου του Υπουργού. Κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από εκπροσώπους των κατοίκων και των δύο περιοχων, οι οποίοι μάλιστα εξέφρασαν και τη διαμαρτυρία τους για το ότι εκλήθησαν να συμμετάσχουν σε μία ανοργάνωτη σύσκεψη μόλις λίγες ώρες πριν αυτή προγραμματιστεί, τη στιγμή που δεν εκλήθησαν στη σύσκεψη φορέων της Κέρκυρας υπό τον ίδιο τον Υπουργό που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Ιόνιο Βουλή…

ΠΗΓΗ: corfupress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου