ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Τροχιοδεικτική βολή» το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις επικείμενες αντιεκπαιδευτικές αλλαγέςΝομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας: «Τροχιοδεικτική βολή» για τις επικείμενες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές


Υπερψηφίστηκε χτες από την κυβερνητική πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στο χώρο της Εκπαίδευσης», το οποίο έρχεται να συμπεριληφθεί στις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση, για ένα σχολείο που θα προετοιμάζει φτηνούς, ευέλικτους και πειθήνιους εργαζόμενους για τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Ριζοσπάστης, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ανέδειξε ότι όσο και αν η κυβέρνηση το εμφανίζει ως διαδικαστικό ζήτημα που αφορά την επιλογή των διευθυντών των σχολικών μονάδων, στην πραγματικότητα αποτελεί την «πρώτη τροχιοδεικτική βολή της αντιεκπαιδευτικής επίθεσης, που αναμένεται να κλιμακώσετε το επόμενο διάστημα», επιδιώκοντας την αποκέντρωση και αυτονομία της σχολικής μονάδας, που θα αναζητά τους αναγκαίους πόρους στην αγορά και ακόμα μεγαλύτερη φροντιστηριοποίηση του Λυκείου. «Τα ίδια ζητούσε και ο ΣΕΒ με το κείμενο 12 θέσεων για την Παιδεία και οι επιθυμίες του ΣΕΒ είναι για σας διαταγή», επισήμανε.

Σημείωσε ενδεικτικά ότι το όργανο που θα αναλάβει την επιλογή είναι «τα κατά τόπους υπηρεσιακά συμβούλια των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, όχι όμως με τη συνήθη πενταμελή τους σύνθεση, αλλά με τη διευρυμένη επταμελή, στα οποία οι κυβερνητικές επιλογές είναι εγγυημένες από χέρι, αφού τα 4 από τα 7 μέλη τους είναι πολύ απλά διορισμένα από την ίδια την κυβέρνηση. Κι όλα αυτά, γράφετε, θα εξασφαλίσουν την ισότητα και την αξιοκρατία»!

Επισήμανε ότι την ταυτότητα του νομοσχεδίου δίνει ο τίτλος του σχετικού άρθρου που είναι «Τροποποιήσεις του ν.3848/2010», ο γνωστός νόμος Διαμαντοπούλου, ο οποίος, όπως σημείωσε ο Γ. Δελής, «έβαλε το πλαίσιο, το περιεχόμενο και τους όρους λειτουργίας του λεγόμενου "νέου σχολείου της αγοράς", ο οποίος ενσωματώνει όλη τη φιλοσοφία της ΕΕ και του κεφαλαίου για τον ρόλο της Εκπαίδευσης στην εξυπηρέτηση των σημερινών αναγκών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και του βάρβαρου συστήματός τους».

Αφορμή για να ξεδιπλώσει το αντιδραστικό «όραμα» της ΝΔ για την Παιδεία βρήκε ο πρόεδρός της, Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια, όσο και αν προσπάθησε να οξύνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, έδειξε ότι οι στόχοι τους τελικά είναι κοινοί αφού ανέφερε πως η ΝΔ έχει «σχέδιο» να ξαναφτιάξει την Εκπαίδευση, «με πυρήνα το ελεύθερο και αυτόνομο σχολείο», ό,τι δηλαδή λένε η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ.

ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr