ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι συγκεντρώσεις για την πρωτομαγιά στην Κέρκυρα - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ


Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη τίμησε τον παγκόσμιο χαρακτήρα της ημέρας προβάλλοντας τα κοινωνικά και οικονομικά της αιτήματα και καθορίζοντας το διεκδικητικό της πλαίσιο.
Στην Κέρκυρα με ξεχωριστές συγκεντρώσεις Εργατικό Κέντρο  Κέρκυρας και ΠΑΜΕ τίμησαν τη σημερινή απεργιακή Εργατική Πρωτομαγιά. Τα μηνύματα των συνδικαλιστών και στελεχών κομμάτων επικεντρώθηκαν στο νόημα της σημερινής επετείου και στην ανάγκη για συνεχή αγώνα κατά των μνημονιακών πολιτικών. Εμφανώς περισσότεροι αυτοί που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Σαρόκο, όπου εκφωνήθηκαν ομιλίες στο πνεύμα της ημέρας και στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης με συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής και υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ιδιαίτερα χαμηλή ήταν η προσέλευση στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.

Τα μηνύματα αφορούσαν στην
- Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής
- Το φορολογικά  και ασφαλιστικά μέτρα, την ανεργία καθώς και τα εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα.


Την Τρίτη 2 Μαΐου στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ ,για να επικυρώσει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας και να ορίσει την ημέρα πραγματοποίησης της νέας 24ωρης  Γενικής απεργίας.
Η νέα απεργιακή κινητοποίηση θα γίνει σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ και κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας.


ΠΗΓΗ: Στοιχεία από τα ρεπορτάζ και φωτο από enimerosi.com και  kerkyrasimera.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου