ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εκδήλωση μνήμης Σοφίας ΜηλιώτηΕκδήλωση μνήμης της Σοφίας Μηλιώτη διοργανώνεται από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών την Τετάρτη 24 Μαΐου και ώρα 8μ.μ. στο Μουσείο Σολωμού. Ομιλητές: Γ. Τσατήρης, Ν. Μαρτίνος, Δ. Κονιδάρης, Π. Παγκράτης.Εκδήλωση μνήμης της Σοφίας Μηλιώτη (1959-2014) και προσέγγιση της διατριβής της, που έχει τίτλο «Η επίδραση της διδασκαλίας του νεοπλατωνισμού στη νεοελληνική λογοτεχνία», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου  2017 και ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Σολωμού.

Θα μιλήσουν:

Ο κ. Γιώργος Τσατήρης, με θέμα: «Η ιστορία ενός βιβλίου»,
Ο κ. Νάσος Μαρτίνος, με θέμα: «Νεοπλατωνισμός, η συγκεχυμένη συνέχεια»,
Ο κ. Δημήτρης Κονιδάρης, με θέμα: «Σοφία Μηλιώτη, από τον Διαφωτισμό στον νεοπλατωνισμό και τον ρομαντισμό», και
Ο κ. Περικλής Παγκράτης, με θέμα: «Ο νεοπλατωνισμός και ο «Κρητικός» του Σολωμού».

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Αίγινα, όπου η Σοφία κατοικούσε μόνιμα και δίδασκε για πολλά χρόνια στο Λύκειο και ήταν πολύ αγαπητή, όχι μόνο από τους μαθητές της και τους συναδέλφους της, αλλά από όλους τους κατοίκους τόσο για την προσωπικότητα και το ήθος της όσο και για τη γενικότερη κονωνική δράση της και προσφορά


Η Σοφία Μηλιώτη

Η Σοφία Μηλιώτη είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα το 1959. Σπούδασε Γαλλική και Νεοελληνική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση και ασχολήθηκε με τη μελέτη του διεπιστημονικού θέματος «Η επίδραση της διδασκαλίας του νεοπλατωνισμού στη νεοελληνική λογοτεχνία». Η έκδοση της διατριβή της μ’ αυτό τον τίτλο αποτελεί μεταθανάτια έκδοση (εκδ. Gutnberg, 2017). Έφυγε από τη ζωή το 2014.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου