ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απεργοσπασία από τον Δήμο με αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτη εργολάβο.

ΦΩΤΟ corfupress.com


Αντί ο Δήμαρχος  Κέρκυρας να συζητήσει και να κατανοήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων  στον Δήμο που έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία στις 22&23 Μαΐου καταφεύγει σε απεργοσπαστικές τακτικές. Για απεργοσπαστικό μηχανισμό, μετά από σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο, για τα απορρίμματα κάνει λόγο το ΚΚΕ σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του corfupress.com που παραθέτουμε. Διαμαρτυρία συμβασιούχων στην παρέλαση, με λεωφορείο αναχωρούν για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Αθήνας.Τα αιτήματα

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα και Τρίτη 22&23 Μαΐου οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά την αποχή από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο.

«Διεκδικούμε μια ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνοντας διέξοδο και λύση στην εργασιακή γάγγραινα που θέλει εργαζόμενους να απασχολούνται για πολλά έτη καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε πολλές Δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Καθαριότητα, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές δομές των Δήμων» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας και καλεί:

«την Συγκυβέρνηση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την εργασία και την πληρωμή των συμβασιούχων-παρατασιούχων, παρά τα όσα προαναγγέλλει η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φέρνοντας άμεσα Νομοθετική ρύθμιση όπως έχει δεσμευτεί για οριστική επίλυση του προβλήματος και την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία.
Δεν θα αποδεχθούμε καμία περικοπή του επιδόματος Βαριάς και Ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση του Ειδικού Συνταξιοδοτικού καθεστώτος των εργαζομένων που εργάζονται στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, όπως έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου.
Διεκδικούμε και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της «εξαγγελίας» του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για την υποχρεωτική φοίτηση των προνήπιων στα Νηπιαγωγεία, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην εργασιακή ανασφάλεια και σε κλείσιμο και απαξίωση της κοινωνικά καταξιωμένης Υπηρεσίας των Παιδικών Σταθμών. Εξαγγελία που με την στάση του αποδέχεται και ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης.
Ζητάμε την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε ζωτικές Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σήμερα ασφυκτιούν λειτουργικά.
Διεκδικούμε ίση αμοιβή για ίδια εργασία προκειμένου να μπει ένα τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα της «Κοινωφελούς εργασίας» που δημιουργεί εργαζόμενους πολλών μισθολογικών ταχυτήτων».


Συμμετοχή στην κινητοποίηση στην Αθήνα

Μετά από αιτήματα εργαζομένων που θέλησαν να συμμετέχουν στην μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την Τρίτη στην Αθήνα προκειμένου, όπως λένε, «να αντιτάξουμε ένα αποφασιστικό, αγωνιστικό, ενωτικό μέτωπο», ο Σύλλογος αποφάσισε να προχωρήσει στη μίσθωση λεωφορείων για να μετακινηθούν όσοι εργαζόμενοι στο Δήμο επιθυμούν .
Η αναχώρηση από Κέρκυρα θα γίνει την Δευτέρα και επιστροφή από Αθήνα Τρίτη, μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του κλάδου Σταμάτη Κορφιάτη.