ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνάντηση Περιφερειάρχη & Ομοσπονδιών αποδήμων της Αττικής


 Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαΐου 2017 ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος  συναντήθηκε με τα διοικητικά συμβούλια των οργανώσεων αποδήμων: Ομοσπονδία Κεφαλλονίτικων και Ιθακησίων Σωκματείων (ΟΚΙΣ), Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής (ΟΚΕΣΑ) και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Παύλου, για ζητήματα που αφορούν τους απόδημους από τα Ιόνια Νησιά.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι πρόεδροι πολλών σωματείων αποδήμων που εντάσσονται στις ως άνω Ομοσπονδίες. Στη συνάντηση, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΠΙΝ, που ουσιαστικά αποτέλεσε μια πρώτη, εκ του σύνεγγυς επικοινωνία γνωριμίας, αποφασίστηκε η εκτεταμένη και σταθερή επικοινωνία μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και οργανώσεων αποδήμων, με στόχο την συνεργασία για σειρά ζητημάτων αρμοδιότητας της ΠΙΝ, ενώ κατατέθηκε και η θετική άποψη των εκπροσώπων των αποδήμων για τη διεξαγωγή Συνεδρίου με τη συμμετοχή των όπου γης Επτανησίων.


Ως πρώτο σημείο επαφής των αποδήμων με την ΠΙΝ ορίστηκε το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με στόχο στο άμεσο μέλλον να δημιουργηθεί Γραφείο Αποδήμων στην ΠΙΝ, το οποίο θα αποτελέσει το σημείο επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. “Υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση με τις οργανώσεις των αποδήμων Επτανησίων και θέσαμε τις βάσεις για μια εκτεταμένη συνεργασία για το μέλλον” είπε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση για τα τρέχοντα ζητήματα της ΠΙΝ, τα έργα και την πορεία τους καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν.