ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι προτάσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών προς τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη!Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προτάσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών προς τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη που αναφέρονται στην επανασύσταση ΠΕΣΥ, εκλογή ΠΕΣάρχη από το Περιφερειακό και διοικητή Νοσοκομείου από το Δημοτικό ΣυμβούλιοΗ ανοικτή επιστολή – ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών έχει ως ακολούθως:Κύριε Υπουργέ,

Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στο νησί μας, σας καλωσορίζουμε και ευχόμαστε να έχετε ένα παραγωγικό πολιτικά διήμερο. Να ακούσετε με προσοχή προβλήματα και προβληματισμούς των κατοίκων.

Θεωρούμε ότι οι γνώμες και απόψεις των πολιτών, θα αποτελέσουν εφόδια στη λογική σας, ώστε οι όποιες αποφάσεις σας για κυρίαρχα θέματα του νομού να είναι ωφέλιμες για τον τόπο, καθώς επίσης και για την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση στο νόμο Καλλικράτη.

Εμείς, οι Νοσοκομειακοί Γιατροί, Κέρκυρας, σας προτείνουμε δημοκρατική μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, σε τρία επίπεδα:

Η επικράτεια διαιρείται σε υγειονομικές περιφέρειες, οι οποίες ταυτίζονται με τις διοικητικές (Νόμος 2889/2 Μαρτίου 2001)
Ο διοικητής του ΠΕΣΥ εκλέγεται από το λαό της διοικητικής περιφέρειας. Η εκλογή διεξάγεται ταυτόχρονα με την εκλογή περιφερειακών συμβούλων, σε ξεχωριστό ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της έδρας κάθε νομού, εκλέγει τον διοικητή του νοσοκομείου κάθε νομού, με ψηφοφορία, εκ των δημοτικών του συμβούλων.
Είναι βέβαιον ότι οι προτάσεις αυτές χρειάζονται επαφές και διάλογο με το αρμόδιο υπουργείο υγείας, ώστε και εκείνο από την πλευρά του να προσαρμόσει την νομοθεσία που αφορά στην πολιτική του ευθύνη.

Θεωρούμε ότι ως πολιτικός, αντιλαμβάνεστε πλήρως το δημοκρατικό και ταυτόχρονα παραγωγικό πρόσημο της πρότασής μας, για αυτό ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση.

Πιστεύουμε απολύτως ότι η πρότασή μας αποτελεί μια δημοκρατική πρόκληση προς όφελος των πολιτών και την ανάπτυξη ιδιαίτερα της περιφέρειας, που αναμένει την επικύρωσή της.

Κύριε Υπουργέ, τολμήστε!Κέρκυρας 4/5/2017, ο Πρόεδρος Χρυσόστομος Μπούκας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου