ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

O Tζέιμς Μποντ στην Κέρκυρα ντριφτάρει με Citroen 2CV (vid + pics)


O Tζέιμς Μποντ ντριφτάρει στην Κέρκυρα με Citroen 2CV (vid + pics)

Ο Ρότζερ Μουρ αναστάτωσε την Κέρκυρα στα γυρίσματα της ταινίας «Για τα μάτια σου μόνο» πρωταγωνιστώντας σε μία επική καταδίωξη, όπου οδηγούσε ένα ταπεινό Citroen 2CV.


Οι καταδιώξεις αυτοκινήτων αποτελούν το αλατοπίπερο σε όλες τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ. Σε αυτές συμμετέχουν συνήθως πανάκριβα μοντέλα με δυνατούς κινητήρες, όμως στην ταινία «Για τα μάτια σου μόνο» είδαμε στις μεγάλες οθόνες ένα ανεπανάληπτο κυνήγι αυτοκινήτων, στο οποίο οδηγούσε ο Ρότζερ Μουρ –σαν ύστατη λύση- ένα απλό και ταπεινό Citroen 2CV.

Μάλιστα οι συγκεκριμένες σκηνές της ταινίας του 1981 γυρίστηκαν στην Κέρκυρα, ενώ λίγο αργότερα λανσάρισε η ίδια η Citroen μία ειδική έκδοση «007 Εdition» του δημοφιλούς 2CV. Σήμα κατατεθέν της αποτελούσαν το κίτρινο χρώμα του αμαξώματος και τα αυτοκόλλητα, που παρέπεμπαν σε τρύπες από σφαίρες.

Το επικό κυνηγητό έλαβε χώρα στους δρόμους γύρω από το χωριό Πάγοι της Κέρκυρας, αν και στην ταινία υποτίθεται, ότι έγινε στην Ισπανία. Μάλιστα στο χωριό λειτουργεί και μία καφετέρια με την ονομασία Spiros Bond 007 Café Bar, την οποία επισκέπτονται ξένοι θαυμαστές του Ρότζερ Μουρ και του θρυλικού Πράκτορα 007.

Στην ταινία αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει ο Βρετανός ηθοποιός, που έφυγε χθες από τη ζωή, το κίτρινο 2CV της συμπρωταγωνίστριάς του Καρόλ Μπουκέ, όταν καταστρέφεται η Lotus Esprit του. Οι κακοποιοί τους καταδιώκουν με δύο Peugeot και όταν τουμπάρει κάποια στιγμή το Citroen, το επαναφέρουν στην κανονική του θέση οι κάτοικοι ενός χωριού και αναλαμβάνει πλέον να το οδηγήσει ο Βρετανός ηθοποιός.

Για τις ανάγκες του φιλμ, εφοδιάστηκε το γαλλικό μοντελάκι με τον δυνατότερο κινητήρα της Citroen GS, ενώ το κυνηγητό ολοκληρώνεται με ένα καταπληκτικό άλμα του 2CV. Στο τέλος έχει γίνει το αυτοκίνητο του Τζέιμς Μποντ φύλλο και φτερό, όμως καταφέρνει και επιστρέφει με τον Μουρ και τη Μπουκέ σώους και αβλαβείς στο ξενοδοχείο Bellavista.


ΠΗΓΗ: gazzetta.gr