ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Park – εργασιακή ζούγκλα: Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου

 

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου προς την Υπ. Εργασίας τους Επιθεωρητές Εργασίας και το ΣΕΠΕ. Κάνουν λόγο για εργασιακό μεσαίωνα και παράνομες πρακτικές, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων Πάσχα και αδείας του 2016.

Το Εργαιτκό Κέντρο Κέρκυρα καταγγε΄λλει μεταξύ άλλων τις «πλήρως αντεργατικές και παράνομες πρακτικές της διεύθυνσης του ξενοδοχείου ΙΟΝΙΑΝ GROUP PARK HOTEL¨και της συνθήκες «εργασιακού μεσαίωνα»

Αναλυτικά η καταγγελία προς την Υπουργό Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, τον Ε.Γ. Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Α. Ηλιόπουλο, το ΣΕΠΕ Κέρκυρας και κοινοποίηση στους βουλευτές Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδη και τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο:

 

«Για απειροστή φορά τα τελευταία χρόνια είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε τις πλήρως αντεργατικές και παράνομες πρακτικές της διεύθυνσης του ξενοδοχείου ΙΟΝΙΑΝ GROUP PARK HOTEL στην περιοχή Γουβιά της Κέρκυρας. Τούτη τη φορά δεχθήκαμε τις διαμαρτυρίες πολλών εργαζομένων οι οποίοι  παραμένουν απλήρωτοι από τη στιγμή της επίσημης έναρξης λειτουργίας του ξενοδοχείου (30 Μάρτη) μέχρι και του παρόντος, συμπεριλαμβανομένων της αναλογίας του δώρου Πάσχα καθώς και της άδειας του 2016 (προηγούμενη σεζόν).

Αναρωτιόμαστε πλέον αν η Επιθεώρηση Εργασίας μπορεί να επιτελέσει το έργο της, αν η υπόστασή της στο νησί μας έχει περιοριστεί στην έννοια του φυσικού της χώρου ή αν έχει κάποια δύναμη /θέληση επιβολής των ισχυουσών Συλλογικών Συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας γενικότερα.

Θεωρούμε πια αδιαπραγμάτευτη την ανάγκη της άμεσης νομικής συμμόρφωσης της εν λόγω ξενοδοχειακής επιχείρησης και ζητάμε τη θεσμική επέμβαση των αρμόδιων φορέων για την προστασία των συμβατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Έχουμε την εντύπωση ότι ζούμε σε χώρα που υπάρχουν Νόμοι που εφαρμόζονται και όχι σε χώρα που επικρατεί η εργασιακή ζούγκλα και ο εργασιακός μεσαίωνας. Με εκτίμηση και αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας