ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Ανετάραος» ο γάμος του Αλέξανδρου & της Χριστίνας


«Ανετάραος»1 ο γάμος του Αλέξανδρου & της Χριστίνας

Το Σάββατο 24 Ιουνίου ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου ο Αλέξανδρος Καββαδίας, γιατρός – πνευμονολόγος και η Χριστίνα. Το μυστήριο τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος Αριστείδης Κουλούρης στον ΙΝ. Αγίας Τριάδας στις Αργυράδες με κουμπάρο τον Γιώργο Κουρή και την Εύα Σιγανάκη. Πολλοί συγγενείς και φίλοι ευχήθηκαν στο ταιριαστό ζευγάρι για «βίον ανθόσπαρτον».

Ακολούθησε η γαμήλια δεξίωση στον χώρο του πανηγυριού της Αγίας Τριάδας και οι χοροί κράτησαν μέχρι πρωϊνές ώρες σε ένα ξέφρενο γλέντι. Πέρα από το πρόγραμμα με λαϊκά και τραγούδια του γάμου, ξεχώρισε η Κρίνθη Ζήρα με την ορχήστρα της.
Φωτογραφία του Alexandros Kavvadias.
Βέβαια στον γάμο του Αλέξανδρου και της Χριστίνας έντονα ήταν τα παραδοσιακά στοιχεία. Με την Κατερίνα (του Παπαλεωνίδα) να τραγουδά παραδοσιακά παινέματα σε βυζαντινό ρυθμό, για το ζευγάρι και τους συμπεθέρους, το τραγούδι της νύφης που όλο και πιο σπάνια, πια,  ακούγεται στους γάμους: «Εδώ περά κι αντίπερα/περά στο Δάφνο ποταμό /που είναι οι δάφνες οι πολλές κι οι κόκκινες τριανταφυλλιές …Επίσης για τον κουμπάρο κ.α.

Από τις συγκινητικές στιγμές η εξομολόγηση του Αλέξανδρου για τα συναισθήματά του για τη Χριστίνα και το παιδί που έρχεται. Αφιέρωσε στη Χριστίνα το κερκυραϊκό τραγούδι «δε θέλω να δουλεύεις» που το τραγούδησε με τη «χορωδία των φίλων» με κορυφαίο τον Τάκη Καββαδία (Μπουδά) που έδωσε ρεσιτάλ με τα παινέματά του , αυτοσχέδια, όπως:

«Εφάγαμε πολλά γλυκά, αλλ΄ όχι τηγανίτες και  είχαμε καλό κρασί για του Αγιομαθίτες». Για τη νύφη: «Δε μου λες κυράτσα νύφη/Τούρκα είσαι ή Ρωμιά/ ή από τη Βενετιά σε φέραν/ πούχεις τόση ομορφιά/Μήδε από την Πόλη είμαι/Μήδε από τη Βενετιά/Είμαι κόρη τ΄Αρμενιάκου μέσα από τον Άη Μαθιά. Φυσικά τραγούδησε και τη "γαρμπόζα".

Φωτογραφία του Δημητρης Αρμενιακος.
Το www.argyrades.gr εύχεται από ψυχής στον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα ανετάραο (ωραία λέξη, όπως τη θυμήθηκε και την ξεστόμισε ο Τάκης (του Μπουδά) 1χωρίς ταραχή, ήσυχο, γαλήνιο, ) έγγαμο βίο και στους γονείς, τους συγγενείς και φίλους να είναι καλά και να τους καμαρώνουν!