ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Λίγες ώρες πριν δεκάδες χιλιάδες 17χρονοι μαθητές ριχτούν στη .. μάχη για μια θέση στα πανεπιστήμια και ΤΕΙΠανελλαδικές Εξετάσεις 2017

Αυξήθηκε φέτος σε σχέση με πέρυσι ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν μία θέση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Βεβαίως, η αναλογία της επιτυχίας δεν αλλάζει, καθώς υπάρχει αύξηση και των θέσεων που θα διατεθούν.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει συνολικά 104.965 υποψήφιοι, ενώ πέρυσι στους καταλόγους είχαν εγγραφεί 103.402 μαθητές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας από τα Ημερήσια Γενικά Λύκεια θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 84.838 υποψήφιοι, από τα Εσπερινά Γενικά Λύκεια 1.111, από τα Ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) 17.995, από τα Εσπερινά ΕΠΑΛ 460, ενώ 561 υποψήφιοι των Εσπερινών ΕΠΑΛ θα εξετασθούν με το σύστημα του Ημερήσιου.

Αυξημένος σε σχέση με το 2016 θα είναι και ο συνολικός αριθμός εισακτέων: 70.726 έναντι 69.985, δηλαδή θα εισαχθούν 741 περισσότεροι υποψήφιοι. Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του  Αρχηγείου της Ελληνικής  Αστυνομίας, στη Σχολή Αστυφυλάκων θα διατεθούν 250 θέσεις και στη Σχολή Αξιωματικών 40. Η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών λήγει στις 15 Ιουνίου. Για λεπτομέρειες, η προκήρυξη για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr.

Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Η εξεταστική περίοδος θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και από τις 7 έως τις 19 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια

Η εξεταστική περίοδος θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και από τις 7 έως τις 19 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Φέτος, για δεύτερη χρονιά οι υποψήφοι θα εξεταστούν με το σύστημα των 4+1 μαθημάτων, και για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν επαναληπτικά παρά μόνο τον Σεπτέμβριο, μαζί με τους ομογενείς, διεκδικώντας ειδικό ποσοστό 0,5% επί των θέσεων εισακτέων.

Το 2016-2017, λόγω των ιδιαίτερα εύκολων θεμάτων στη Φυσική λίγο πάνω από 5.000 μαθητές έγραψαν πάνω από 19. Ο αριθμός των αριστούχων ξεπέρασε τις 6.600 όσον αφορά στη Χημεία. Οι πρόσφατες προσφυγές στο ΣτΕ εναντίον των πανελλαδικών "πατάνε" πάνω σε αυτό το επιχείρημα ακριβώς: πολλοί έγραψαν πολύ καλά στα μαθήματα βαρύτητας, με αποτέλεσμα να καθορίσει την εισαγωγή σε τμήματα υψηλής ζήτησης η επίδοση στην έκθεση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου