ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΕΩΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΑΙΠΕΔ: Πρόσκληση για την αξιοποίηση του ιστορικού ακινήτου Castello Bibelli στην Κέρκυρα


ΕΩΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΤΑΙΠΕΔ: Πρόσκληση για την αξιοποίηση του ιστορικού ακινήτου Castello Bibelli στην Κέρκυρα


Πρόσκληση υποβολής προσφοράς- στο πλαίσιο αναζήτησης δεσμευτικών προσφορών από επενδυτές- για την αξιοποίηση τμήματος του ακινήτου «Castello Bibelli» στην περιοχή «Κάτω Κορακιάνα» στον δήμο Κέρκυρας, υπέβαλε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών στο νέο διαγωνισμό εκπνέει στις 26 Οκτωβρίου και πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα για την παραχώρηση για 99 χρόνια της ιστορικής βίλας. Ωστόσο, αυτήν τη φορά η προσπάθεια συνοδεύεται από ωρίμανση της διαδικασίας σε επίπεδο ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ) κ.λπ.

Τα στάδια του της διαγωνιστικής διαδικασίας έχουν ως εξής:

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 ορίστηκε η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή σχολίων επί του σχεδίου αγοραπωλησίας μετοχών
Εως τις 3 Οκτωβρίου ορίστηκε η περίοδος επισκέψεων στο ακίνητο και υποβολής ερωτημάτων προς το ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό.
Στις 16 Οκτωβρίου αναρτάται το τελικό σχέδιο σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών στο VDR
Στις 26 Οκτωβρίου 2016 ορίστηκε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών.
Σύμφωνα με το Ταμείο, το «Castello Bibelli» είναι ακίνητο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία που περιλαμβάνει το κυρίως κτίριο «Castello» συνολικού δομημένου εμβαδού 1.968 μ2 (λιθόκτιστο, κεραμοσκεπές, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτίριο, νεογοτθικού ρυθμού με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους δύο πυργίσκους και το αίθριο) και άλλα τέσσερα βοηθητικά κτήρια, συνολικής δομημένης επιφάνειας 457 μ2.  Ειδικότερα:

Κτίστηκε στις αρχές του αιώνα από τον Ιταλό ναύαρχο Μιμπέλλι σε κατάφυτη λοφώδη έκταση και η συνολική αξιοποιήσιμη έκτασή του ανέρχεται σε 77 στρέμματα.Το ακίνητο προσφέρει την δυνατότητα ανάπτυξης σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας υψηλών προδιαγραφών (Boutique Hotel) εναρμονισμένης με τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του ακινήτου σύμφωνα με το υφιστάμενο πολεοδομικό καθεστώς, καθώς και ανάδειξη και χρησιμοποίηση του κεντρικού κτιρίου «Castello» (Lobby, συνεδριακοί χώροι, αναψυχή, χώροι συνάθροισης κοινού, βοηθητικοί χώροι).

iefimerida.gr