ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ποια «παραχώρηση», ο Ερημίτης ξεπουλιέται!Την πώληση σειράς ακινήτων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα, αποφασίσθηκε η μεταβολή της σύμβασης παραχώρησης του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας στην εταιρεία NCH. To ακίνητο είχε παραχωρηθεί για εκμετάλλευση με τη μέθοδο της επιφανείας για 99 χρόνια στην εταιρεία NCH, και η νέα σύμβαση προβλέπει τη δυνατότητα πώλησης ακινήτων.
Συγκεκριμένα, η νέα σύμβαση διευκολύνει τη διάθεση κατοικιών σε ιδιώτες, περιλαμβάνοντας τη δυνατότητα πώλησης, αντί της εκχώρησης για 99 έτη. Το μοντέλο αυτό ακολουθήθηκε στο Ελληνικό και ακολουθείται σχεδόν σε όλες τις άλλες μεγάλες αποκρατικοποιήσεις ακινήτων, που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη παραθεριστικής κατοικίας.

Είναι φανερό ότι τα περί τουριστικής ανάπτυξης που αναμασά η κυβέρνηση είναι καθρεφτάκια και χάντρες για ιθαγενείς. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ξεπουλώντας όσο – όσο τη δημόσια περιουσία και αλλάζει αυθαίρετα μέσω του κακόφημου ΤΑΙΠΕΔ τη σύμβαση υπέρ της εταιρείας NCH με τόχο την τσιμεντοποίηση του Ερημίτη. Την ίδια ώρα μια σειρά ακίνητα, όπως το Castello Bibelli βγαίνουν στο σφυρί!

 Ειδικά για το Castello Bibelli, το Συμβούλιο της Επικρατείας  έδωσε πρίν από ένα μήνα το «πράσινο φως» για την αξιοποίηση της  έκτασης των 77 στρεμμάτων, για το οποίο έχει αναζητηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν επενδυτής. Περιλαμβάνει το κυρίως κτίριο «CASTELLO», λιθόκτιστο κι εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτίριο, νεογοτθικού ρυθμού με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους δύο πυργίσκους και το αίθριο- όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- και άλλα τέσσερα βοηθητικά κτήρια, συνολικής δομημένης επιφάνειας 457 τ.μ.. Κτίστηκε στις αρχές του αιώνα από τον Ιταλό Ναύαρχο Μιμπέλλι σε κατάφυτη λοφώδη έκταση και η συνολική αξιοποιήσιμη έκτασή του ανέρχεται σε 77 στρέμματα. Το 2009 με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού τόσο το Castello Bibelli, όσο και μικρότερο Castelleto μαζί με τους βοηθητικούς χώρους τους  χαρακτηρίστηκαν μνημεία. Στην συνέχεια το 2013 η έκταση  μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.


Ο κερκυραϊκός και ο ελληνικός λαός δεν μπορούν να αδιαφορούν μπροστά στην πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Τώρα είναι αναγκαία η συγκρότηση παλλαϊκού κινήματος αντίστασης ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!