ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΓΕΠΑΔ Ιονίων: Εντατικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές


ΓΕΠΑΔ Ιονίων: Εντατικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές

 
Εντατικοποιούνται και φέτος το καλοκαίρι οι προληπτικοί αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση παραβατικών ενεργειών στις τουριστικές περιοχές, επισημαίνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.

«Η προληπτική αστυνόμευση σε περιοχές με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο της δράσης των αστυνομικών υπηρεσιών στα Ιόνια Νησιά και αυτή την τουριστική περίοδο. Κύριος στόχος της αστυνομικής λειτουργίας θα είναι η άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, η πρόληψη παραβατικών ενεργειών, καθώς και η διασφάλιση της ομαλής εμπορικής δραστηριότητας σε αυτές τις περιοχές», αναφέρει η ΓΕΠΑΔ Ιονίων Νήσων.

Προσθέτει, ότι: «Γι αυτό τον σκοπό ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από εξειδικευμένα συνεργεία αστυνομικών με την συνδρομή και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών, έλεγχοι οι οποίοι αφορούν την ηχορύπανση, την σύννομη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλα αντικείμενα».

Ενδεικτικά, ανακοινώνει η ΓΕΠΑΔ Ιονίων Νήσων, το τελευταίο δεκαήμερο σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα, από τις Υπηρεσίες των τοπικών Διευθύνσεων Αστυνομίας βεβαιώθηκαν (64) παραβάσεις για τις οποίες εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και αφορούσαν:
•(27) παραβάσεις για ηχορύπανση,
•(11) παραβάσεις για παραεμπόριο και
•(26) για στέρηση πιστοποιητικών υγείας σε υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αντίστοιχες αστυνομικές ενέργειες θα εφαρμοστούν καθ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου.


ΠΗΓΗ: ert.gr, Διονύσης Νέγκας