ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Για τη μεταφορά της Πυροσβεστικής σε νέο κτίριο


Σοβαρό το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πυροσβεστικό Σταθμός Κέρκυρας. Οι πρόεδροι των πυροσβεστών και των μονίμων και της 5ετούς σύμβασης ζητούν την έμπρακτη συμπαράσταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την μεταφορά και των υπολοίπων υπηρεσιών της πυροσβεστικής στο παλιό νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ert.gr  η αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της στις προσπάθειες αλλά ζήτησε χρόνο, προκειμένου η Τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας να εγκρίνει τη μελέτη με όλες τις τυπικές διαδικασίες που είναι απαραίτητες και δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ας σημειωθεί ότι πρόσφατα η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ αναφερόταν σσε ανακοίνωσή της στις άθλιες κτιριακές συνθήκες ζητώντας τη μετεστε΄γασή του. Ανάλογη ήταν και η πρόταση της ΛΑΣΥ στο ΠΣ.

Αποσπάσματα από την ανακοίνωση της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ:

 «Ο Α΄ Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας δηλαδή το επιχειρησιακό μέρος της Π.Υ. του νομού Κέρκυρας συνεχίζει να στεγάζεται στο παλιό κτίριο στην οδό Μαρασλή, παρότι οι Διοικητικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο κτίριο του πρώην νοσοκομείου.

Στο παλιό κτίριο της Π.Υ. επικρατούν άθλιες συνθήκες για τη διαμονή του προσωπικού, η υπόγεια δεξαμενή πετρελαίου έχει τρυπήσει και μπαίνουν νερά και ως συνέπεια αυτού δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κίνηση πυροσβεστικών οχημάτων.

Από το σημείο αυτό είναι πολύ προβληματική η έξοδος των πυροσβεστικών οχημάτων λόγω συχνού μποτιλιαρίσματος των δρόμων εξόδου των οχημάτων ιδιαίτερα το καλοκαίρι, δηλαδή την περίοδο που χρειάζεται συχνά η άμεση παρέμβαση της Π.Υ. σε εστίες πυρκαγιάς».