ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Παρουσίαση της επένδυσης στον Ερημίτη – Αντιδράσεις


Κέρκυρα: Παρουσίαση της επένδυσης στον Ερημίτη – Αντιδράσεις

Παρουσίαση της συνολικής επένδυσης που πρόκειται να γίνει στον Ερημίτη θα κάνουν στελέχη της NCH Capital την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του επιμελητηρίου. Έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των τουριστικών και παραγωγικών φορέων του νησιού εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης α και β βαθμού, το παράρτημα Κέρκυρας του ΤΕΕ και άλλοι.

Ο «ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΠΛΟΥΣ»
Επικριτικά στέκεται στο θέμα της νέας παρουσίας της NCH Capital στο νησί, ο Σύλλογος Ερημίτη Πλούς που αντιδρά στην ιδιωτικοποίησης. «Όταν τελματώνουν τα πράγματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του «η αντίδραση της κοινωνίας διευρύνεται και αρχίζει να «πέφτει το ηθικό» των παρατρεχάμενων, των αργόμισθων και των αβανταδόρων, τότε η εμφάνιση των αφεντικών είναι όχι μόνο προφανής αλλά και επιβεβλημένη».

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι έχουν εμφανιστεί πληθώρα προβλημάτων στην επένδυση, υπάρχουν ανοιχτά θέματα στη Δικαιοσύνη που αφορούν την απόφαση του Σ.τ.Ε. για την πολεοδομική μελέτη, την επανεξέταση, με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, της υπόθεσης της μεταφοράς του Ναυτικού Οχυρού και τον αποχαρακτηρισμό των 14 στρεμμάτων της στρατιωτικής ζώνης. Τέλος ο Ερημίτης Πλούς τονίζει ότι θα πρέπει να εξηγήσουν με ποιους νομικούς ακροβατισμούς θα αλλάξουν τους όρους της σύμβασης, από εκχώρηση επιφάνειας της γης για 99 χρόνια, σε πώληση της, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.


ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρία Παγκράτη