ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Νοσοκομείο


Κέρκυρα: Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Νοσοκομείο


Σε επιτροπή θα αναθέσει το προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου τη σύνταξη της απόφασης μετά την πολύωρη συζήτηση για το δημόσιο νοσοκομείο, στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του τομέα υγείας. Η απόφαση, προτάθηκε από το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, να έχει άξονες την συμπαράσταση του Δημοτικού συμβουλίου σε όλες τις προσπάθειες αναβάθμισης του νοσοκομείου αλλά και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με τη λογική ότι, δεν βρισκόμαστε στο επιθυμητό σημείο αλλά εκτιμούμε τις προσπάθειες που γίνονται από την σημερινή διοίκηση του ιδρύματος.

Στη συνεδρίαση μίλησαν ο διοικητής, οι εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων, των γιατρών, ο ιατρικός σύλλογος, ο νεοσύστατος σύλλογος των ελευθέρων επαγγελματιών γιατρών και ο σύλλογος των νεφροπαθών.
Ο Διοικητής του νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας υπογράμμισε ότι μέσα σε ένα χρόνο εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θετικό πρόσημο στις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού κατά 17% καθώς και νοσηλευτικού προσωπικού. Έγιναν επίσης εργασίες συντήρησης του κτηρίου και τέθηκαν σε λειτουργία μηχανήματα, που βρισκόταν επί χρόνια σε αχρηστία. Η κριτική που ασκείται τόνισε είναι σχεδιασμένη από την αρχή της θητείας της σημερινής διοίκησης και δεν έχει σχέση με το πραγματικό έργο που παράγεται σήμερα στο ίδρυμα.
Δεν θα φορτωθεί όλες τις παθογένειες του παρελθόντος στο χώρο της δημόσιας περίθαλψης αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο, υπογράμμισε ο καρδιολόγος Θανάσης Παγώνης μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου. «Σε χειρότερη κατάσταση δεν έχω βρει το νοσοκομείο. Από το ‘93 ερίφθη ο κύβος η υγεία να πάει στον ιδιωτικό τομέα, αυτά πληρώνουμε σήμερα» τόνισε ο κος Παγώνης και ζήτησε τη συμπαράσταση όλων για την αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στην κέρκυρα.
Εξακολουθεί να ζητά την παραίτηση της διοίκησης του νοσοκομείου η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών δήλωσε ο πρόεδρος Μάκης Μπούκας ο οποίος κατηγόρησε το ΔΣ ως το πιο αυταρχικό και διχαστικό. Απέριψε δε το επιχείρημα ότι γίνονται προσπάθειες για αύξηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού λέγοντας ότι εμεις δεν τους έχουμε δει στην Κέρκυρα.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων Διαμαντίνα Βασιλάκη υπογράμμισε ότι οι θέσεις των νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων καλύπτονται πλέον με ανέργους επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ καθώς και μαθητευόμενους των ΤΕΙ και άλλων σχολών. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το υπόλοιπο προσωπικό είναι κουρασμένο από τις μονοβάρδιες και την μη απόδοση των ρεπό και των αδειών δημιουργείται εκρηκτική κατάσταση.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ψυχιατρικού τομέα Γιάννης Τριανταφυλούδης αφού υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει τακτοποιηθεί η γραφειοκρατική πλευρά της ένταξης τους στο γενικό νοσοκομείο, έδωσε στοιχεία για τις οφειλόμενες άδεις και ρεπό. Τόνισε ότι το προσωπικό είναι κουρασμένο και απογοητευμένο αλλά φαίνεται μια ελπίδα στον ορίζοντα δεδομένου ότι φέτος αποδόθηκε το 35% των χρωστούμενων αδειών στο προσωπικό από το 2010. Παραμένουν ακόμη οι υπόλοιπες άδεις και περίπου 3 χιλιάδες ρεπό που δεν δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού.


ΠΗΓΗ: Μαρία Παγκράτη