ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Μπρίντιζι – Κέρκυρα - Ο μεγαλύτερος της Αδριατικής - ΒΙΝΤΕΟ


Κέρκυρα: Διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Μπρίντιζι – Κέρκυρα

130 σκάφη και πάνω από 1000 αθλητές αναμένονται στο νησί
Πάνε 32 χρόνια από τότε που μία ομάδα ιστιοπλόων από την Κέρκυρα και το Μπρίντιζι είχαν την ιδέα να διοργανώσουν έναν αγώνα που θα ενώνει τις δύο χώρες, κατά τον οποίο ιστιοπλοϊκά θα δοκίμαζαν να διασχίσουν το διάπλου μεταξύ της νότιας Ιταλίας και του βορείου Ιονίου. Έτσι γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς αγώνες ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, ο μεγαλύτερος ίσως του είδους του στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ΕΡΑ Κέρκυρας, με συμμετοχές πλέον από πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και εκτεταμένη προβολή από τα Ιταλικά media, πρόκειται για έναν αγώνα ο οποίος προσελκύει το ενδιαφέρον ιστιοπλόων με έδρα πολύ μακριά από το Μπρίντιζι ή την Κέρκυρα και οι οποίοι, πολλές φορές, διασχίζουν εκατοντάδες μίλια με τα σκάφη τους για να βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης στο λιμάνι της ιταλικής πόλης.

Στον αγώνα συμμετέχουν περίπου 130 σκάφη με περισσότερους από 1000 αθλητές ενώ η διαδρομή υπερβαίνει τα 110 ναυτικά μίλια, ενώ ο τερματισμός γίνεται στο πανέμορφο λιμάνι της Κασσιώπης στη βορειοανατολική Κέρκυρα μετά από έναν αγώνα που διαρκεί ακόμα και 3ο ώρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουν οι ιστιοπλόοι.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν οι ιστιοπλοϊκοί όμιλοι Circolo De La Vella Brindisi και Μαρίνας Γουβιών Κέρκυρας, ενώ τη διοργάνωση στηρίζουν οι περιφέρειες της Απουλίας και των Ιονίων Νήσων, οι δήμοι της ευρύτερης περιοχής και σειρά φορέων και επιχειρήσεων και από τις δύο χώρες. Μάλιστα, φέτος οι ιταλοί διοργανωτές έστησαν και ένα φεστιβάλ προώθησης τοπικών προϊόντων και κρασιών τις ημέρες πριν από τον αγώνα.

Το απόγευμα της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι του Μπρίντιζι η τελετή έναρξης της εκδήλωσης, στην οποία μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μαρίνας Γουβιών δύο εκ των εμπνευστών του αγώνα, οι ιστιοπλόοι Ολίβιο Τζόρτζεβιτς και Σωτήρης Βλάχος, ο οποίος μάλιστα σήμερα αγωνίζεται στη ρεγγάτα.