ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Προγραμματική σύμβαση για την Αγία Αικατερίνη στην ΚέρκυραΚέρκυρα: Προγραμματική σύμβαση για την Αγία Αικατερίνη

 
Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Δήμου Κέρκυρας και του Υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε το Περιφερειακό συμβούλιο προκειμένου να εκτελεστεί το έργο της αποκατάστασης της Αγίας Αικατερίνης. Το έργο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου, έχει αναλάβει να εκτελέσει η τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και η χρηματοδότηση είναι από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007 -2013, απεντάχθηκε διότι υπήρχαν εκκρεμότητες στο φάκελο του έργου, στη συνέχεια η σημερινή Περιφερειακή αρχή ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 1,814,600 ευρώ. Το έργο και πάλι δεν έγινε και η Περιφέρεια αναγκάστηκε να το διατηρήσει ακόμα δύο χρόνια στο ΠΔΕ Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο το έργο τέθηκε σε κίνδυνο, διότι ισχύει ο κανόνας, αν οι πιστώσεις του ΠΔΕ, δεν απορροφηθούν για δύο συνεχή χρόνια στη συνέχεια αποσύρονται.

Φέτος το ΥΠΠΟ ζήτησε από το Δήμο να κατασκευάσει το έργο δεδομένου ότι απαιτείται ειδική τεχνογνωσία. Ο Δήμος δέχθηκε το αίτημα και για το λόγο αυτό υπογράφεται η σύμβαση. Το έργο έχει   χωριστεί σε υποέργα ανάμεσα στα οποία είναι και η εξαγορά τμήματος του κτηρίου, η οποία όπως φαίνεται δεν έχει ολοκληρωθεί.


ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρία Παγκράτη