ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Έφυγε» ο Τάκης Μπογδάνος


«Έφυγε» ο Τάκης Μπογδάνος


Στην Κάτω Πλατεία με την ομάδα κρίκετ του Φαίακα, ο Τάκης όρθιος, δεύτερος από αριστερά, ενώ στη μέση στη κάτω σειρά είναι ο γιος του Διονύσης (ο μικρότερος της παρέας)

Φωχότερη έγινε η αθλητική Κέρκυρα, αφού ένα πολύ σημαντικό μέλος της έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό, τόσο στο χώρο του ποδοσφαίρου όσο και του κρίκετ, αφού υπηρέτησε με πίστη και μεγάλη αγάπη και τα δυο αθλήματα.

Ο Τάκης Μπογδάνος, από μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στη Χαλκηδόνα (Πειραιώς), για να επιστρέψει στο νησί τη δεκαετία του ΄60 και να ενταχθεί αρχικά στον Αστέρα και στη συνέχεια στον Κερκυραϊκό, που μετατράπηκε σε ΑΟ Κέρκυρα και έγινε μέλος της «χρυσής εποχής» της ομάδας, που από το 1968 ανέβηκε στη Β΄ Εθνική, με βάση τους κερκυραίους παίκτες.

Όμως όταν ζεις στην πόλη και το κρίκετ είναι μέρος της κουλτούρας και του αθλητισμού του νησιού, δε μένεις εκτός και ο Τάκης μπήκε στο χώρο, ήταν από τους κορυφαίους που έβγαλε το νησί, αρχηγός της Εθνικής ομάδας, ιδρυτικό μέλος του Φαίακα και του Αχιλλέα, με τα χρώματα των οποίων και αγωνίστηκε.

Η παράλληλη απασχόλησή του με ποδόσφαιρο και κρίκετ ήταν μέρος της ζωής του, αφού λάτρευε και τα δύο και δεν άφηνε το ένα για το άλλο. Μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν και προπονητής στο ποδόσφαιρο, με τον Αστέρα να είναι η μεγάλη του αγάπη και να τον δει να αγωνίζεται στη Δ΄ Εθνική.

Σε όλα αυτά μύησε και τον γιο του, τον οδοντογιατρό Διονύση Μπογδάνο, που ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του στο κρίκετ και σ το ποδόσφαιρο, έχοντας όμως σαν προτεραιότητα την μόρφωση και τις σπουδές, αλλά το μήλο λένε ότι πέφτει από τη μηλιά, και ο γιος του Τάκη ήταν εξίσου καλός και στο ποδόσφαιρο και στο κρίκετ.

Πέραν αυτών, το ήθος, η καλοσύνη, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η θέληση να βοηθήσει αφιλοκερδώς τον αθλητισμό στο νησί, ήταν από τα κύρια χαρακτηριστικά του Τάκη, ο οποίος μπορεί να μην βρίσκεται ανάμεσά μας, όμως θα μείνει στη μνήμη των φίλων του αθλητισμού για πάντα, γιατί σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι.  

ΠΗΓΗ: enimerosi.com, Σπύρος Πίκουλας