ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στις Αργυράδες – Φωτορεπορτάζ Κώστα Γ. Καλούδη


Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στις Αργυράδες – Φωτορεπορτάζ Κώστα Γ. Καλούδη

Την 5η  Ιουνίου 2017,  ημέρα του Αγίου Πνεύματος,  τελέστηκε  η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ  Λινοσπόρη,  μαζί με επτά   ιερείς οι οποίοι λάμπρυναν  την εκκλησία με τη παρουσία τους όπως και το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε να  γιορτάσει   τη μεγάλη εορτή. Πιστοί  παραβρέθηκαν και από τα γειτονικά χωριά, όπως πάντα.


 Είναι αλήθεια ένα ξεχωριστό γεγονός που συμβαίνει αυτή την ημέρα, η εορτή του Αγίου Πνεύματος και δίκαια  συγκεντρώνεται τόσος κόσμος. Είναι  κάτι  που μόνο σε αυτή την ιστορική εκκλησία το βλέπουμε.

Αλλά δεν είναι μόνο στη γιορτή που συμβαίνει αυτό.   Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να τελούνται  γάμοι  βαφτίσια και μνημόσυνα με την παρουσία πολλών,   κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει σε άλλη εκκλησία, στο χωριό, εκτός του Αϊ-Γιώργη ίσως.   Βλέπει κανείς το χώρο της πλατείας  γεμάτο αυτοκίνητα, όσο έχει διατεθεί για αυτό το σκοπό,  αφού στο υπόλοιπο προ της εκκλησίας έχει πέσει γκαζόν και έχει ομορφύνει   με πράσινο. Πιστοί ντόπιοι και ξένοι πέρασαν από την εκκλησία όλη τη διάρκεια της γιορτής,  που αρχίζει με τον εσπερινό την εσπέρα της παραμονής και τελειώνει   πέρα από τα μεσάνυχτα την ημέρα της γιορτής.  Προσφέρθηκαν άρτοι και  όπως πάντα γίνεται μετά το πέρας της λειτουργίας. Πάνω στην αίθουσα υποδοχής  μαζεύτηκαν πλήθος πιστών για να πιούν το καφεδάκι και τα ποτά και να απολαύσουν το τραγούδι  που  έχει γίνει και αυτό μέρος της γιορτής.


Οι ιερείς που συλλειτούργησαν με τον Αρχιμανδρίτη ήταν από διάφορες γειτονικές  ενορίες,  ήταν οι: Πρωτοπρεσβύτερος  πατήρ Σπυρίδων Λέσσης,   Πρωτοπρεσβύτερος  πατήρ  Αυγουστίνος, πατήρ  Δημήτρης Κουλούρης, οικονόμος πατήρ Θωμάς, πατήρ   Δημήτρης Βασιλειάδης,  πατήρ Γεώργιος Βάρελης ,  και ο πατήρ Αριστείδης Κουλούρης ο εφημέριος.

Όπως πάντα οι ψάλτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μαζί με τους καλλίφωνους άνδρες της χορωδίας που τους πλαισίωσαν.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και μας έκαναν για άλλη μια φορά να νιώθουμε όμορφα, που ζούμε σε ένα τέτοιο τόπο. 


Κ. Γ. Καλούδης