ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος γιορτάστηκε με λαμπρότητα στις Αργυράδες – Μεγάλο λαϊκό Πανηγύρι


Ξεχωριστή, όπως κάθε χρόνο η Γιορτή του Αγίου Πνεύματος γιορτάστηκε με λαμπρότητα στις Αργυράδες, στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, ενώ πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου. Άλλωστε το Πανηγύρι της Αγίας Τριάδας είναι ένα από τα παλαιότερα έθιμα της ευρύτερης περιοχής και κάθε χρόνο αποτελεί ένα ιδιαίτερο και πολύ σημαντικό γεγονός.

Η  λειτουργία τελέστηκε τη Δευτέρα, όπως πάντα με αρτοκλασία.   Ήταν μια πανηγυρική θεία λειτουργία που παρακολούθησαν πολλοί πιστοί όχι μόνο από τις Αργυράδες, αλλά και από τα γύρω χωριά. Πέρα από την αρτοκλασία, προσφέρθηκε καφές και ποτό, όπως και βουτήματα σε όλους όσοι το θέλησαν, στην αίθουσα υποδοχής στα παλιά κελιά.Αργά το απόγευμα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον ανοιχτό χώρο του Μοναστηριού, όπου με τους ήχους εκλεκτής ορχήστρας «Οδύσσεια» το γλέντι κράτησε μέχρι αργά. Έτσι ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν και έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι.

Για μια ακόμα χρονιά αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες. Οι ΦΩΤΟ και τα ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθούν είναι του εξαιρετικού Γιώργου Διαμαντή και τον ευχαριστούμε θερμά.