ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Πόλεμος» «κλειστών» εναντίον «ανοιχτών» τουριστικών λεωφορείων


         
Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Κλουδάς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Λεωφορείων Κέρκυρας, προκειμένου τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη θερινή περίοδο, ιδιαιτέρως με τον πληθωρισμό των περιηγητικών λεωφορείων.

Οι λεωφορειούχοι αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά την υπουργική απόφαση για απευθείας χορήγηση αδειών για τα ανοικτού τύπου λεωφορεία και ζήτησαν να υπάρξουν όρια και κανόνες και να τεθούν νόμοι που θα περιορίζουν τη λειτουργία τους. Υποστήριξαν ότι ο κλάδος τους έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία και ζήτησαν να ανοίξει ένας διάλογος με όλους, για την δίκαιη κατανομή του μεταφορικού έργου. “Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των δρομολογίων των ανοικτών λεωφορείων. Κάναμε και εμείς λάθη, είμαστε έτοιμοι να τα διορθώσουμε, αλλά η εργασία μας συρρικνώνεται και πρέπει να προστατέψουμε το μεροκάματό μας”, είπαν χαρακτηριστικά.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος τους ενημέρωσε ότι προ ημερών είχε συνάντηση και με τους ιδιοκτήτες ταξί για το ίδιο θέμα και τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί καταρχήν υπόψη η απόφαση του Δήμου για το θέμα της κυκλοφορίας και δρομολόγησης ανοικτού τύπου λεωφορείων στην Κέρκυρα. “Θα επιδιώξουμε μια ανοικτή συζήτηση, σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας, με στόχο τη διαμόρφωση κανονισμών για την κυκλοφορία. Αυτό θα το πράξουμε ανοικτά και καθαρά ώστε να τεθούν κανόνες για να μην οδηγηθούμε σε κοινωνική ζούγκλα”, δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος.
Η ΠΙΝ το αμέσως επόμενο διάστημα θα διοργανώσει ανοικτή συζήτηση – ημερίδα για το θέμα του μεταφορικού έργου, εκτός από την Κέρκυρα και στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, που σημειώνονται παρόμοια προβλήματα.
Στη σύσκεψη πλην του προέδρου των λεωφορειούχων συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Γ. Πακτίτης, Στ. Κούστας, Λ. Χρυσικόπουλος και Π. Μαυρόπουλος.

Η ανακοίνωση

Στην σχετική ανακοίνωση των λεωφορειούχων επισημαίνονται μεταξύ των άλλων: Έχουν δοθεί αφειδώς και χωρίς όρια άδειες κυκλοφορίας τέτοιων οχημάτων, για μια ειδικού τύπου διαδρομή και συμπληρωματική των υφιστάμενων δραστηριοτήτων αστικών περιηγήσεων, η οποία ασφαλώς θα΄ πρεπε να λάβει υπόψη και την κυκλοφοριακή κατάσταση σε κάθε πόλη και να λειτουργήσει για τον σκοπό που έγινε και πάντως όχι για να καταργήσει τον κλάδο μας όπως τείνει να γίνει.
Πάνω από δεκαπέντε τέτοιες άδειες έχουν δοθεί στο νησί, όταν με τον ίδιο νόμο η Ρόδος π.χ. έχει δύο, η Κως δύο, η Κρήτη σε δύο νομούς έξι που είναι και πολύ μεγαλύτερη, κ.ο.κ.
Εκεί φρόντισαν οι υπεύθυνοι να βάλουν φρένο στην επιχειρηματική απληστία και να προστατέψουν τις πόλεις τους.
Με μοναδικό γνώμονα την ανοιχτή οροφή λειτουργούν εις βάρος των 250 και πλέον τουριστικών λεωφορείων του νησιού αλλά και των τουριστικών γραφείων, αφού πρώτα φρόντισαν να βαφτίσουν τις εισόδους των ξενοδοχείων σημεία αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, στη συνέχεια τοποθέτησαν μια καρέκλα και μια ομπρέλα και δημιούργησαν μια ακόμη κερκυραϊκή πρωτοτυπία, τα υπαίθρια τουριστικά γραφεία.
Στο δε λιμάνι, δεν περιορίζονται στο εσωτερικό του γραφείου τους αλλά και εκτός αυτού.
Εδώ ας μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τον Ο.Λ.Κ.Ε. που βιάστηκε να παραχωρήσει αφετηρία και τερματισμό εντός του χώρου του, προσπερνώντας όλες τις άλλες υπηρεσίες. Ύστερα λοιπόν απ΄ολα αυτά που δικαίως δικαιολογούν την οργή μας ζητάμε:
1) Την άμεση απόσυρση όλων των αδειών που έχουν δοθεί στο νησί, πλην το πολύ δύο, όσες δηλαδή θα μπορούσε να αντέξει η κυκλοφοριακή κατάσταση στην πόλη και όσες κατά μέσον όρο υπάρχουν και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, εκεί δηλαδή που οι υπεύθυνοι νοιάστηκαν για την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.
2) Την άμεση απόσυρση όλων των υπαίθριων τουριστικών γραφείων, που ανταγωνίζονται τα νόμιμα τουριστικά γραφεία και προσβάλλουν την αισθητική της πόλης της UNESCO.
Ο κλάδος μας, προκειμένου να σταματήσει αυτό το απίστευτο έγκλημα που γίνεται στο νησί, ξεκινά άμεσα σειρά κινητοποιήσεων και δεν θα σταματήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα απολύτως δίκαια και νόμιμα αιτήματα μας.

Στο πλευρό μας συντάσσονται και άλλοι επαγγελματικοί φορείς, που αντιλαμβάνονται αυτή την κατάντια.