ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

SO WHAT? Ε και; από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας & το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας


Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας παρουσιάζει την θεατρική παράσταση:
SO WHAT? Ε και;
Studio Δημοτικού Θεάτρου
Τετάρτη 28 Ιουνίου, ώρα 19:30,
Ελεύθερη είσοδος
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και κοινωνικής αποστολής του υλοποίησε κατά την σχολική περίοδο 2016-2017 εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού θεατρικού εργαστηρίου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ( Σ.Δ.Ε. ) Κέρκυρας.
Η δράση αυτή εγκαινιάζει τη συνεργασία ανάμεσα στους δυο φορείς (Σ.Δ.Ε.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) με στόχο την επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, τη διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων την ενίσχυση της προσωπικότητας τους.
 Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας με τις παραστάσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις του, είναι πάντα πρόθυμο να συμβάλλει και να ενεργοποιήσει δημιουργικά κοινωνικές ομάδες, ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο του θεάτρου αλλά και της τέχνης γενικότερα.
Το Θέατρο ως Παιδαγωγικό Εργαλείο
Η Εκπαίδευση Ενηλίκων, βασίζεται στο μοντέλο της «εμπειρικής μάθησης», κάπως έτσι το θέατρο φαίνεται να αποτελεί το καταλληλότερο μέσο διδασκαλίας για τους ενήλικους εκπαιδευόμενους των Σ.Δ.Ε, αφού η θεατρική πράξη είναι πράξη βαθιά βιωματική.
Ως παιδαγωγική μέθοδος το θέατρο οδηγεί τον ενήλικα εκπαιδευόμενο να βιώσει και να μεταλλάξει σε εμπειρίες τις πληροφορίες - γνώσεις, τις συνειδητές και ασυνείδητες ποιότητες του εσωτερικού του κόσμου και να τις εκφράσει δυναμικά μέσα από το σώμα και το λόγο του στον εξωτερικό κόσμο. Ενεργοποιεί την κριτική σκέψη, αναπτύσσει την αυτογνωσία, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση τους. Τέλος δίνει έμπνευση για να διερευνήσουν συμπεριφορές, στάσεις και αξίες στο σύγχρονο κόσμο.
Η παράσταση
Η παράσταση μας προέκυψε ως μια γνήσια ερευνητική διαδικασία βασισμένη στις τεχνικές του Θεάτρου Αφήγησης - Θεάτρου Ντοκουμέντο (Verbatim Theatre) και του Επινοητικού Θεάτρου ομάδας (Devising Theatre).
Προσπαθήσαμε να αναπαραστήσουμε πραγματικά γεγονότα μέσα από το παρελθόν και τις ιστορίες των καθημερινών ανθρώπων της ομάδας ,όπου το κείμενο-σενάριο προέκυψε από τη συλλογική εργασία της σε κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας έχοντας ως σημείο εκκίνησης τον λεκτικό και σωματικό αυτοσχεδιασμό.
Έρευνα –ερμηνεία: Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σ.Δ.Ε. Εκπαιδευτικοί του Σ.Δ.Ε. : Σοφία Λουκά, Χρήστος Παρίντας Εμψύχωση-δημιουργία: Ευγενία Ζάγουρα Επιμέλεια κειμένων: Φωτεινή Δημουλή Ακορντεόν: Σπύρος Κόντης Τεχνική υποστήριξη: Κώστας Βλάχος Βοηθός παραγωγής: Πηνελόπη Μαμάλου