ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αγώνες ανοιχτής θαλάσσης με τον Σπύρο Γιαννιώτη 1&2 Ιουλίου


Αγώνες ανοιχτής θαλάσσης με τον Σπύρο Γιαννιώτη 1&2 Ιουλίου

Η μακρά θητεία των Φαιάκων στη θάλασσα, όπως προβάλλεται μέσα από αυτούς τους Ομηρικούς στίχους, το θρυλικό και υπεράνθρωπο ταξίδι του Οδυσσέα προς αυτόν τον τόπο αλλά και η αγάπη τους για τη σημερινή Κέρκυρα, ενέπνευσαν μια παρέα φίλων να συλλάβουν την ιδέα της διοργάνωσης και καθιέρωσης Διεθνών Aγώνων Kολύμβησης και Stand Up Paddle (SUP), συνδυάζοντας έτσι τη μυθική παράδοση με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

 Οι αγώνες, υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων και της Πανελλήνιας Ένωσης Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας & Κυματολίσθησης, (SUP & Surf) πρόκειται να διεξαχθούν το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, με συμμετοχές αθλητών και κολυμβητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και ο αργυρός μας ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, του οποίου η συμμετοχή στον αγώνα μας τιμά ιδιαιτέρως.


Η διαδρομή Βλαχαίρενα Μπενίτσες είναι 5,1 χιλ. και η εκκίνηση για το μεν SUP θα γίνει από την παραλία Angsana Corfu (a Banyan Tree Hotel & Resort, πρώην San. Stefano) στις Μπενίτσες, η δε κολύμβηση από την Βλαχαίρενα, με τερματισμό και για τους δύο αγώνες στην παραλία του Angsana Corfu, αφού προηγουμένως οι συμμετέχοντες πλεύσουν στα γαλαζοπράσινο νερά κοντά και γύρω από το Ποντικονήσι. Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι όχι μόνο να αποκτήσει διαχρονικό χαρακτήρα και να αναδειχθεί διεθνώς, αλλά και να προσελκύσει νέους σε θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες και να δώσει την ευκαιρία για συνύπαρξη ανθρώπων που αγαπούν τον πολιτισμό και την θάλασσα.