ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απεργία ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα - Με διπλάσιο τουρισμό εργάζονται 1/3 λιγότεροι


Κέρκυρα: Με διπλάσιο τουρισμό εργάζονται 1/3 λιγότεροι ξενοδοχοϋπάλληλοι

 
Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) συμμετείχε και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στην αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο Σαρόκο, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης ενώ παρόντα ήταν στελέχη του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της ΛΑΕ ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αιτήματά της πανελλαδικής κινητοποίησης ήταν η εφαρμογή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η επαναφορά των απολεσθέντων εισοδημάτων, η μη κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με σταθερό συνεχές ωράριο, καθιέρωση σύνθεσης προσωπικού και καθορισμός καθηκόντων με πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Ήταν χαρακτηριστική η αποστροφή του λόγου του κ. Πελάη ο οποίος τόνισε ότι το 2009 που ξεκίνησε η κρίση, υπήρχαν 200 χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα προκειμένου να εξυπηρετήσουν 15 εκατομμύρια τουρίστες ενώ φέτος, με ρεκόρ εισόδου επισκεπτών που φτάνουν τα 30 εκατομμύρια, εργάζονται στον κλάδο μόλις 135 χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλληλοι, γεγονός που σημαίνει τριπλασιασμό του φόρτου εργασίας, καταπάτηση των ωραρίων και εξάντληση των συναδέλφων του.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Λυκούργος Σκιαδόπουλος