ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καταγγελία Σωματείου Οδηγών Τουρισμού Κέρκυρας: Απειλούν και εξαναγκάζουν οδηγούς τουριστικών λεωφορείων μέχρι και σε 30 ώρες συνεχούς εργασίαςΜε επιστολή του, προς το γραφείο κίνησης τουριστικών γραφείων και κοινοποίηση στον εισαγγελέα, την Επιθεώρηση Εργασίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας (τμ. Τροχαίας), το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, τα ΜΜΕ και τον AOCTA, το Σωματείο Οδηγών Τουρισμού Κέρκυρας καταγγέλλει πιέσεις και απειλές σε οδηγούς, προκειμένου να εργαστούν σε εξαντλητικά ωράρια, με κίνδυνο ατυχήματος και με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των επιβατών αλλά και των ίδιων.

«Καταγγέλλουμε ότι αυτή την στιγμή οι υπεύθυνοι των γραφείων κίνησης (των τουριστικών γραφείων) πιέζουν και απειλούν τους οδηγούς και τους σπρώχνουν σε εξαντλητικά ωράρια τα οποία ξεπερνούν τις 18-20 ακόμα και τις 30 ώρες συνεχούς εργασίας χωρίς να σκέφτονται τις ανθρώπινες αντοχές και τις συνέπειες αυτής της πράξης. Επίσης, τους καταγγέλλουμε ότι σε συνεργασία με ορισμένους οδηγούς (εμείς αυτούς δεν τους αποκαλούμε συναδέλφους) εξαναγκάζουν με το σύστημα τις άνισης κατανομής εργασίας τους υπόλοιπους να παρανομήσουν με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που μεταφέρουν αλλά και των υπολοίπων που κινούνται στο οδόστρωμα», σημειώνει το Σωματείο, στην επιστολή του.


«Εμείς», προσθέτει, «θεωρούμε εγκληματική πράξη αυτό που συμβαίνει στον κλάδο μας, θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί (γραφείο κίνησης) ότι, σε περίπτωση ατυχήματος έχουν την κύρια ευθύνη».