ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Δραματική η κατάσταση στα Διαπόντια αναφορικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - 5χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε από τους Οθωνούς στο Γ.Ν. Κέρκυρας από τσίμπημα τσούχτρας!


Δραματική η κατάσταση στα Διαπόντια αναφορικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - 5χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε από τους Οθωνούς στο Γ.Ν. Κέρκυρας από τσίμπημα τσούχτρας!
Το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και υγείας υπό κατάρρευση ακόμα και στα αστικά κέντρα με τις δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό – και όχι μόνο – προσωπικά, αλλά και σε εξοπλισμό ακόμα και σε αναλώσιμα υλικά. Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις απομακρυσμένες περιοχές και νησιά της χώρας. Από τα πιο απλά περιστατικά οι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν και τη ζωή τους. Απελπιστική η κατάσταση και στα Διαπόντια νησιά. 

Στο παρακάτω ρεπορτάζ της Ρέας  Ντούρου για το corfutvnews.gr διαβάστε ότι ακόμα και για τσίμπημα τσούχτρας ένα 5χρονο κοριτσάκι έπρεπε να μεταφερθεί στο ΓΝ Κέρκυρας.

Σε περιπέτειες μπήκαν γονείς και συγγενείς ενός 5χρονού κοριτσιού από τους Οθωνούς, το οποίο δέχτηκε τσίμπημα τσούχτρας. Λόγω έλλειψης γιατρού στο ακριτικό νησί των Οθωνών, οι κάτοικοι λένε ότι δεν έχουν γιατρό εδώ και τρεις μήνες, το κορίτσι μεταφέρθηκε αρχικά στην Ερείκουσα, όπου εκεί ο γιατρός του χορήγησε κορτιζόνη.

Στη συνέχεια όμως ο γιατρός έκρινε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, έτσι και έγινε με την συνδρομή των ανδρών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας. Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την έλλειψη γιατρών στα ακριτικά διαπόντια νησιά, που έγινε μια προσπάθεια να καλυφθεί το έλλειμμα με στρατιωτικούς γιατρούς αλλά είναι μια αποσπασματική λύση, η οποία δεν επιλύει αποτελεσματικά το πρόβλημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου