ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εκεί που μας χρωστούσαν, μας … ακύρωσαν και τα έργα!


Εκεί που μας χρωστούσαν, μας … ακύρωσαν και τα έργα!

Η παράφραση της γνωστής παροιμίας «εκεί που μας χρωστούσαν έφαγαν και το βόδι» ταιριάζει γάντι για το νησί μας που ενώ έχει μεγάλες ανάγκες σε έργα υποδομής, ακυρώνονται και αυτά που είχαν ενταχθεί σε κοινοτικά προγράμματα. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω ρεπορτάζ του Γιάννη Ανδριώτη για την ert.gr
Ακυρώθηκε και επισήμως το έργο των φραγμάτων στην Κέρκυρα   
Ακυρώνεται και επισήμως το έργο κατασκευής των φραγμάτων στην Κέρκυρα, το οποίο είχε ενταχθεί στα κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης από το 2001, αλλά παρά τις συνεχείς υποσχέσεις υπουργών και αρμοδίων από τότε, δεν είχε λάβει τις τελικές εγκρίσεις από την Ε.Ε.

Η απόφαση ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο ενημέρωσε τη ΔΕΥΑΚ με σχετικό έγγραφο την Δευτέρα. Συγκεκριμένα, ακυρώνεται η δεύτερη και τρίτη φάση του έργου επίλυσης του υδρευτικού προβλήματος της Κέρκυρας, που αφορά την κατασκευή φραγμάτων και κεντρικών υδρευτικών αγωγών διασύνδεσής τους με το δίκτυο, ενώ θα υλοποιηθεί ως αυτόνομο έργο μόνο η πρώτη φάση που περιλαμβάνει διάφορα υποστηρικτικά έργα.
Ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ Α. Φαιτάς αναφερόμενος στο θέμα χθες κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι το Υπουργείο έλαβε υπ όψιν τη μη δυνατότητα υλοποίησης του έργου και πλέον η υπηρεσία καλείται να επικαιροποιήσει τις μελέτες για έργα όπως Εξωτερικό Κεντρικό Υδραγωγείο, δεξαμενή στον Ποταμό, μονάδα αποσκλήρυνσης στη Χρυσηίδα, δεξαμενές σε Νεοχωράκι και Άγιο Νικόλαο κ.α.