ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Παραδόθηκε το «Μενίδι» τον Αύγουστο η σύνδεση Ιονίας – ΕγνατίαςΚέρκυρα: Παραδόθηκε το «Μενίδι» τον Αύγουστο η σύνδεση Ιονίας – Εγνατίας

 
Ευκολότερη γίνεται η «ζωή» των εποχούμενων μετά την παράδοση της παράκαμψης του δύσκολου και επικίνδυνου τμήματος του Μενιδίου πρίν την Αμφιλοχία. Πρόκειται για τμήμα 27 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 5 μεγάλες γέφυρες παρακάμπτοντας τις στροφές της περιοχής του Μενιδίου.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί και η σύνδεση της Ιονίας Οδού με την Εγνατία, πριν τα Γιάννενα, η οποία έχει ολοκληρωθεί και αναμέται η σηματοδότησή της.

Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού από τα Γιάννενα έως Αντίριο θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά. Με την ολοκλήρωση συμπληρωματικών παρεμβάσεων στο νέο δρόμο Πατρών Κορίνθου – Αθηνών, ο χρόνος μετάβασης από τα Γιάννενα στην Αθήνα αναμένεται να συμπυκνωθεί σε μόλις 3 ώρες!

Όπως τόνισε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ηγουμενίτσα Βάσω Γκόρου, τα διόδια από την Ηγουμενίτσα έως την Αθήνα μαζί με τη Γέφυρα αναμένεται να φθάσουν τα 38 ευρώ έως το 2018 όπου σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, θα μπει σε λειτουργία το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων (πληρωμή με τα χιλιόμετρα).

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι «πετύχαμε με την διαπραγμάτευση την ελεύθερη διέλευση αυτοκινήτων που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικά τιμολόγια για τους καθημερινούς χρήστες, ειδικούς όρους για τους δήμους που δεν είχαν εναλλακτικές οδεύσεις και πολλά συνοδά έργα».

ΠΗΓΗ: ert.gr, Λυκούργος Σκιαδόπουλος