ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ Για τη μεταστέγαση του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Για τη μεταστέγαση του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας


Πηγή: Eurokinissi
Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών με θέμα «Μεταστέγαση του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας», κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Κατσώτης.

Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: 

«Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας είναι ότι ο Α' Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας, συνεχίζει να στεγάζεται στο παλιό κτίριο στην οδό Μαρασλή, παρότι οι Διοικητικές Υπηρεσίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο κτίριο του πρώην νοσοκομείου.

Στο παλιό κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επικρατούν άθλιες συνθήκες για τη διαμονή του προσωπικού, ακόμη και με την έντονη παρουσία τρωκτικών. Πρόσφατα μάλιστα η υπόγεια δεξαμενή πετρελαίου τρύπησε, έγινε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Από το σημείο όπου στεγάζεται σήμερα ο Α' Πυροσβεστικός Σταθμός είναι προβληματική η έξοδος των πυροσβεστικών οχημάτων, λόγω συχνού μποτιλιαρίσματος των δρόμων εξόδου των οχημάτων ιδιαίτερα το καλοκαίρι, δηλαδή την περίοδο που χρειάζεται συχνά η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε εστίες πυρκαγιάς.

Η συνεχής αναβολή της μετεγκατάστασής του οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν διαμορφωθεί οι ανάλογες εγκαταστάσεις στο κτίριο του Παλιού Νοσοκομείου, όπου ήδη στεγάζονται η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων και οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού.

Με πρωτοβουλία υπηρεσιακών παραγόντων έγινε κατάρτιση τεχνικής μελέτης και επειδή το Πυροσβεστικό Σώμα δε διαθέτει Τεχνικές Υπηρεσίες, την κατέθεσαν για έγκριση στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πριν από δύο χρόνια.

Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις Κυβέρνησης και Περιφέρειας ότι θα εξεταστεί και θα εγκριθεί η μελέτη, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, η μεταφορά του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού θα απελευθερώσει το κτίριο, το οποίο ανήκει στο Δήμο Κέρκυρας και σε αυτό θα μεταφέρονταν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου που στεγάζονται σε νοικιασμένο κτίριο.

Πρόσφατα και με πρωτοβουλία περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, το πρόβλημα αυτό ήρθε προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων και οι αρμόδιοι παράγοντες της Περιφέρειας δήλωσαν αναρμοδιότητα για την επίλυση του.

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η κυβέρνηση, πρέπει να δώσει άμεσα λύση στο σοβαρό αυτό θέμα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, επικαιροποίησης των σχετικών μελετών και να εγκριθούν οι σχετικές δαπάνες, ώστε να προχωρήσει άμεσα η μεταστέγαση του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας;».ΠΗΓΗ: 902.gr