ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Γεμάτο το νησί μικρές χωματερές!


Η δημοτική αρχή έχει δείξει επικίνδυνη ανικανότητα στο οξυμένο πρόβλημα των σκουπιδιών. Κανένα σχέδιο, καμιά λύση. Ακόμα και όατν λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου με τα γνωστά και σοβαρά προβλήματα το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών είναι οξύτατο με συνέπειες πρώτα από όλα στην υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και στην εικόνα του νησιού.
Διάσπαρτες μικρές χωματερές σε όλο το νησί! Εικόνες αποκρουστικές που μας πληγώνουν και μας εκθέτουν!
Χαρακτηριστικό το παρακάτω ρεπορτάζ της Δώρας Καμονάχου για το enimerosi.com με την υποσημείωση ότι ανάλογες εικόνες με αυτές που αναφέρει το ρεπορτάζ υπάρχουν και στη Νότια Κέρκυρα

Σκουπιδοχάος πίσω από πράσινες περιφράξεις


Στην είσοδο της Καασιώπης, φωτό του αναγνώστη μας Δημήτρη Κουτσούρη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το αδιαχώρητο από σκόρπιες σακούλες σκουπιδιών επικρατεί πίσω από πράσινες περιφράξεις σε διάφορα σημεία του νησιού. Πρόκειται για άτυπους σταθμούς μεταφόρτωσης, είτε δίπλα σε παλιές χωματερές είτε σε σημεία κάδων. Σημεία που θυμίζουν χωματερές χωρίς χώμα.
Στην είσοδο αλλά και την έξοδο της Κασσιώπης, συναντάμε δυο ανάλογες περιπτώσεις. Τα σκουπίδια συγκεντρώνονται εκεί και παραμένουν μέρες, ώσπου ο Δήμος να στείλει μεγάλα κοντέινερ να τα μεταφέρουν στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
Στην Αχαράβη, βουνά από σακούλες σκουπιδιών και ογκώδη αντικείμενα, έχουν συγκεντρωθεί και «κρυφτεί» πίσω από τέτοιες πράσινες περιφράξεις.

Η αποκομιδή αργεί να γίνει και όταν γίνεται, πολύ γρήγορα συγκεντρώνονται νέοι όγκοι απορριμμάτων.