ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο Δήμαρχος επιμένει στην αλλαγή του Α σε Υ για να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης και προεξοφλεί την αδειοδότηση από την ΠΙΝ
Ο Δήμαρχος επιμένει στην αλλαγή του Α σε Υ για να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης και προεξοφλεί την αδειοδότηση από την ΠΙΝ

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας επιμένει στην αλλαγή του … γράμματος από Α σε Υ, ώστε ο ακατάλληλος ΧΥΤΑ Λευκίμμης να γίνει ΧΥΤΥ και να λειτουργήσει, ενώ παράλληλα παραδέχεται την ανυπαρξία σχεδίου και λύσεων για τα σκουπίδια. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω ρεπορτάζ της Μ. Μοσχονά για την ert.gr: «Η ΠΙΝ δεν έχει λόγο να μην αδειοδοτήσει το ΧΥΤΑ Λευκίμμης»           
         

«Αν η Περιφέρεια δεν αδειοδοτήσει το ΧΥΤΥ της Λευκίμμης φαντάζομαι ότι θα χει κάποιο άσσο στο μανίκι για να μας πει τι θα κάνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων». Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων πως σχολιάζει την απουσία του Περιφερειάρχη από τη σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας στο Υπουργείο Οικονομίας.  Την περασμένη Παρασκευή μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας που έκανε η Επιτροπή Παρακολούθησης Έργων του ΕΣΠΑ, ο Δήμαρχος επιστρέφοντας στην Κέρκυρα, ευθέως ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο δεν συζητά άλλη λύση εκτός της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. 

Για να διευκολύνει τα πράγματα δήλωσε ότι δεν θα είναι ΧΥΤΑ απορριμμάτων αλλά ΧΥΤΥ υπολειμμάτων που δεν δημιουργεί τόσο μεγάλα προβλήματα. Ο βασικός λόγος που οδήγησε το Υπουργείο στην απόφαση αυτή είναι να μην επιστρέψει η χώρα μας τα 5 εκ περίπου που κόστισε η κατασκευή του έργου. Ο κος Νικολούζος φαίνεται να υιοθετεί την απόφαση αυτή δεδομένου ότι ο Δήμος είναι αυτός που θα κληθεί να καταβάλει το ποσόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι το κράτος.