ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΕΡΓΑΣ: Όλοι στην απεργία σήμερα στον επισιτισμό-τουρισμόΕΡΓΑΣ: Όλοι στην απεργία της 20ής Ιούλη στον επισιτισμό-τουρισμό

Μετά το κλείσιμο της λεγόμενης «2ης αξιολόγησης» και την ψήφιση των νέων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας πιστά τις προσταγές των ξένων και ντόπιων αφεντικών της, συνεχίζει πιστά να εφαρμόζει τις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν τον λαό και τους εργαζόμενους στη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση, καθώς και τη χώρα μας στο ξεπούλημα και την υποταγή.

Λένε ψέματα πως υπάρχει «φως στο τούνελ»! Λένε ψέματα γιατί η πολιτική τους και τα μέτρα που ψηφίζουν καθημερινά προβλέπουν περαιτέρω όξυνση της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής! Λένε ψέματα πως η ρύθμιση του χρέους θα φέρει καλύτερες μέρες για τον λαό! Το μόνο που θα φέρει είναι νέα μέτρα στον βωμό της εξυπηρέτησης των αντιλαϊκών συμφερόντων της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου και των ξένων προστατών της! Λένε ψέματα πως έρχεται η ανάπτυξη! Η «ανάπτυξη» που έταξε και τάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η ανάπτυξη του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου! Είναι η ανάπτυξη που θα γίνει πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, πάνω στους πετσοκομμένους μισθούς, πάνω στις νέες μειώσεις των συντάξεων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πάνω στην πείνα και τη φτώχια του λαού μας!

Οι εργαζόμενοι στα επισιτιστικά, τουριστικά και ξενοδοχειακά επαγγέλματα ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει η «τουριστική ανάπτυξη», τι σημαίνει η «εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας»! Σημαίνει μεροκάματα και μισθούς πείνας! Σημαίνει μαύρη ανασφάλιστη, χαμηλόμισθη και απλήρωτη εργασία. Σημαίνει απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποιημένη εργασία, πολυαπασχόληση. Σημαίνει ελαστικά ωράρια και «ευέλικτη εργασία» (μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, εποχική εργασία). Σημαίνει συμβάσεις μιας μέρας εργασίας (εξτρά), συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ατομικές συμβάσεις εργασίας. Σημαίνει διάκριση των εργαζομένων σε «παλιούς και νέους». Σημαίνει εργατικά ατυχήματα και θανάτους εργαζομένων.

Οι πρόσφατες περιπτώσεις θανάτων συναδέλφων ντελιβεράδων εν ώρα εργασίας, καθώς και η αυτοκτονία της 62χρονης εργαζόμενης στο εργοστάσιο του Καρυπίδη αποδεικνύουν περίτρανα ποιες είναι οι τραγικές συνέπειες της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, της εντατικοποιημένης δουλειάς και των βάρβαρων ωραρίων! Ακόμα, η ατιμωρησία των υπευθύνων, δηλαδή της εργοδοσίας, η πρόσφατη προκλητική απόφαση του Αρείου Πάγου ότι η «καθυστέρηση καταβολής του μισθού δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή» για τους εργαζόμενους(!) αποδεικνύει την αγαστή σύμπραξη κυβέρνησης-κρατικών μηχανισμών-εργοδοτών στο αντεργατικό έργο της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων και στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μνημονίων.

Η ΕΡΓατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση θεωρεί ότι απέναντι στις πολιτικές αυτές που τσακίζουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον μας, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό πρέπει να αντιτάξουμε τον συλλογικό αγώνα και την οργανωμένη πάλη. Αυτός είναι και ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας. Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς και στο σωματείο μας, να παλέψουμε οργανωμένα, μαζικά και ενωτικά! Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στο πλευρό όλων των εργαζομένων και του λαού!

- Εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων που καταπατά η εργοδοσία - συλλογικές κλαδικές συμβάσεις και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα

- Όχι στην ανασφάλιστη και την απλήρωτη εργασία

- 8ωρο - 5θήμερο - 40ωρο -ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, ασφάλειας και υγείας

- Επίδομα ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους

- Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας-Μόνιμη και σταθερή δουλειά