ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Από το αεροδρόμιο, τον Ερημίτη, το Castello Bibelli μέχρι το Νήσο μια … χούφτα ευρώ! – Το πρωτοσέλιδο της «Φωνής των Αργυραδιτών»


Από το αεροδρόμιο, τον Ερημίτη, το Castello Bibelli μέχρι το Νήσο μια … χούφτα ευρώ! – Το πρωτοσέλιδο της «Φωνής των Αργυραδιτών»

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται στο όνομα της ιδιωτικοποίησης και των επιταγών των δανειστών που εναρμονίζονται με τα Μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενες και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση. Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο real estate. Σε αυτό το πλαίσιο η …μισή Κέρκυρα έχει βγει ή βγαίνει στο σφυρί!

 

Αρχές Απριλίου παραδόθηκε το αεροδρόμιο της Κέρκυρας στην εταιρεία Φράπορτ που μετονομάστηκε σε «ΦΡΑΠΟΡΤ αεροδρόμιο Κέρκυρας Ιωάννης Καποδίστριας» αντί πινακίου φακής.

Ο Ερημίτης στην Κασσιώπη ξεπουλήθηκε στην NCH Capital για να κατασκευάσει βίλλες που τις πουλάει στην «ελεύθερη αγορά» και πέρα από την περιβαλλοντική καταστροφή υπονομεύεται ακόμα και η έθνική ασφάλεια», αφού εκεί υπάρχει και το ναυτικό οχυρό.

 

Στο σφυρί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ βγαίνει μεταξύ άλλων ένα από τα κοσμήματα της Κέρκυρας, το Castello Bibelli, περισσότερο γνωστό σαν «Καστέλλο», λιγότερο γνωστό σαν «Βίλλα Μιμπέλη» και ακόμα λιγότερο γνωστό σαν «Πύργος των Πολυλάδων». Το ακίνητο βρίσκεται στον Δήμο της Κέρκυρας, στη θέση Κάτω Κορακιάνα, σε απόσταση περίπου 13 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας και 700 περίπου μέτρων από την παραλία της Δασιάς.

Το Castello Bibelli χτίστηκε πριν από 127 χρόνια και είχε «ζήσει» ένδοξες εποχές. Στη διάρκεια των χρόνων γύρω από το εν λόγω ακίνητο ανεγέρθηκαν επτά κτίρια.
Σειρά παίρνουν τα λιμάνια και θα έρθει και η ώρα του Νήσου παρά την εκφρασμένη πρόθεσή του ΤΑΙΠΕΔ «ότι δεν επιθυμεί τη συνέχιση της δίκης ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Εφετείου».
Απέναντι σε αυτή την πολιτική έχουμε χρέος προς τις σημερινές και τις επόμενες γενιές να ματαιώσομε με συλλογική οργανωμένη πάλη να ματαιώσουμε τα σχέδια για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Γιώργος Κ. Καββαδίας, Η «Φωνή των Αργυραδιτών», αρ. φύλλου 141, Μάιος – Ιούνιος 2017