ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Βαρκαρόλα στον Πετριτή Πέμπτη 10 Αυγούστου


Βαρκαρόλα στον Πετριτή Πέμπτη 10 Αυγούστου

Στις 11 Αυγούστου γιορτάζεται η ανάμνηση του θαύματος της σωτηρίας της Κέρκυρας από την τουρκική επιδρομή του 1716.
Σε ανάμνηση ατού του θαύματος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριτή διοργανώνει αναπαράσταση του επεισοδίου της εξέγερσης και παρέλαση από βάρκες, την περίφημη Βαρκαρόλα την Πέμπτη 10 Αυγούστου

Στην Κέρκυρα η γιορτή που διοργανώνεται μετά την δοξολογία στο ναό του Αγ. Σπυρίδωνα είναι ιδιαίτερα λαμπρή. Γίνεται μια αναπαράσταση του επεισοδίου της εξέγερσης, στη συνέχεια γίνεται η περίφημη βαρκαρόλα, παρέλαση από βάρκες απ ’όπου λαϊκοί βάρδοι τραγουδούν με κιθάρες παραδοσιακά τραγούδια και πλωτές ολοστόλιστες εξέδρες με διάφορες παραστάσεις εμπνευσμένες από τη φαντασία και από τις παραδόσεις του νησιού και ντόπιους χορευτές που χορεύουν εν πλω υπό τους ήχους των τραγουδιών.

Οι γλυκές μελωδίες και το όμορφο θέαμα συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου κατά μήκος του λιμανιού. Το τέλος της παρέλασης ακολουθούν φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που φωτίζουν με χιλιάδες χρώματα τον Αυγουστιάτικο Κερκυραϊκό ουρανό.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, αυτή την ξεχωριστή Βαρκαρόλα που γινόταν στην Πόλη της Κέρκυρας προσπαθούμε να αναβιώνουμε στο Χωριό μας επί σειρά ετών μαζί με αρκετές συμμετοχές αι κόσμο. Αυτή τη Χρονιά κοντά μας θα είναι :

Το πολυφωνικό τμήμα του Κάτω Γαρούνα ΅Ανδρονίκη",
Χορωδία Βραγκανιωτίκων ,
Χορωδία Πετριτή ,
Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων ΅Η Πασσαρών΅,
Χορευτικό Τμήμα Πετριτή.

Σας περιμένουμε να περάσετε μια αξέχαστη βραδιά στο λιμάνι του Πετριτή.