ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βαρκελώνης - πληροφορίες για 13 νεκρούςΩς τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζουν οι ισπανικές αρχές την πτώση ενός βαν με μεγάλη ταχύτητα σε δεκάδες άτομα στην «καρδιά» της Βαρκελώνης, στο κέντρο της συνοικίας Ράμπλα, το απόγευμα της Πέμπτης.
Το λευκό όχημα ανέβηκε σε πεζόδρομο στην Πλάθα Καταλούνια με ταχύτητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η οποία επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο οδηγός, ο οποίος φέρεται να είχε ύψος περίπου 1,70 και να φορούσε πουκάμισο με μπλε και λευκές ρίγες, διέφυγε πεζός και καταζητείται. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκε ένα ισπανικό διαβατήριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχουν πληροφορίες για έως και 13 νεκρούς. Τουλάχιστον 32 είναι οι επιβεβαιωμένοι τραυματίες, με 10 εξ αυτών να είναι σοβαρά. Μέχρι στιγμής πάντως, η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο μόνο ενός ατόμου. Οι καταλανικές αρχές έχουν ενεργοποιήσει το πρωτόκολλο για περιπτώσεις τρομοκρατικής επίθεσης, ωστόσο δεν γνωρίζουν ακόμη το κίνητρο πίσω από το περιστατικό.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Χοακίμ Φορν ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετοί «σοβαρά τραυματίες» γεγονός που καθιστά πολύ πιθανή την αύξηση του αριθμού των θυμάτων.
Πληροφορίες των ισπανικών μέσων θέλουν την αστυνομία να έχει εντοπίσει ένα δεύτερο φορτηγάκι που συνδέεται με το συμβάν, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ο οδηγός εισήλθε σε άλλο όχημα, πιθανόν συνεργού του, αφού εγκατέλειψε το λευκό βαν.
Κατά πληροφορίες τοπικών μέσων, δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο της πόλης, λίγο μετά το περιστατικό. Όπως μεταφέρει η εφημερίδα El Periodico, οι άγνωστοι έχουν «ταμπουρωθεί» στο εσωτερικό, ενώ γίνεται λόγος για ήχους πυροβολισμών στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκέρια, χωρίς αυτό, ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι άνδρες είναι οι ίδιοι που επέβαιναν στο όχημα.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, καλώντας τους πολίτες να μείνουν μακριά. Η καταλανική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης ζήτησε να παραμείνουν κλειστοί όσοι σταθμοί του μετρό και του τρένου βρίσκονται κοντά στο σημείο του συμβάντος.
ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ