ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

30 Σεπτεμβρίου σέντρα στα πρωταθλήματα Α1 & Α’ ΕΠΣΚ – Όλες οι αλλαγές


30 Σεπτεμβρίου σέντρα στα πρωταθλήματα  Α1 & Α’ ΕΠΣΚ –  Όλες οι αλλαγές

Δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ και ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων για τις Α1’ και Α’ κατηγορίες ορίζεται το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2017, ενώ της Β’ κατηγορίας θα ορισθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής και τη διαμόρφωση του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το σωματείο που έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στα πρωταθλήματα αυτά, πρέπει να υποβάλει στην Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ γραπτή δήλωση συμμετοχής, ως εξής:
Α1 κατηγορία: μέχρι τη Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 και ώρα 12.00.
Α κατηγορία: μέχρι την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 και ώρα 12.00.
Β κατηγορία: μέχρι την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 και ώρα 12.00.Με βάση την προκήρυξη της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου τα σωματεία της

Τουλάχιστον ένας 18άρης και κάτω  στην Α1

Σημαντική αλλαγή από φέτος είναι ότι τα σωματεία της Α1 κατηγορίας είναι υποχρεωμένα σε κάθε αγώνα τους (στην αρχική ενδεκάδα και σ’ όλη την
διάρκεια του αγώνα, αλλαγή μόνο με ποδοσφαιριστή ίδιας ηλικίας), να χρησιμοποιούν έναν ποδοσφαιριστή κάτω των δεκαοχτώ (18) ετών, δηλαδή που να έχει γεννηθεί από 1.1.1999 και μετά. Το σωματείο δεν θα μπορεί να ξεκινά τον αγώνα ακόμη και με λιγότερους ποδοσφαιριστές, αν δεν αγωνίζεται οπωσδήποτε ποδοσφαιριστής της προαναφερόμενης ηλικίας. Σε περίπτωση παράβασης αυτής της υποχρέωσης των σωματείων ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να μην τελέσει τον αγώνα και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές στο υπαίτιο σωματείο (άρθρο 21 του Κ.Α.Π). Αν η παράβαση πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα λογίζεται ως αντικανονική συμμετοχή, στην υπαίτια δε ομάδα επιβάλλεται μετά από ένσταση η προβλεπόμενη στην παρ. 1ε του άρθρου 23 του Κ.Α.Π κύρωση. Στην περίπτωση που ο διαιτητής επιτρέψει την τέλεση του αγώνα, παραπέμπεται και τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον 2 μηνών. Αν αποβληθεί ο ποδοσφαιριστής αυτής της κατηγορίας ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς αυτόν. Το σωματείο στην περίπτωση αυτή δεν έχει υποχρέωση να συμπληρώσει τον ποδοσφαιριστή της κατηγορίας αυτής (με αλλαγή άλλου ποδοσφαιριστή) (παρ. 15 του άρθρου 19 του Κ.Α.Π).

Αν κάποια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή

Ανοιχτό το σενάριο της μη δήλωσης συμμετοχής με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ΑΟ Μεσογγή είναι πολύ πιθανόν να μη δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1. Τότε σύμφωνα με την προκήρυξη:
Αν σωματείο που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1' κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό τότε:
 Από την Α’ κατηγορία τη θέση του καταλαμβάνει ο νικητής του αγώνα Α.Ε Φαιάκων – Εθνικός Περουλάδων, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.
 Από τη Β’ κατηγορία τη θέση στην Α’ κατηγορία καταλαμβάνει ο νικητής του αγώνα Αστέρας Μωραιτίκων - Φαίαξ Μαραθιά, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.


II. Αν σωματείο που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α’ κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό ή αν για οποιοδήποτε λόγο προβιβαστεί σωματείο στην Α1’ κατηγορία, τότε τη θέση του καταλαμβάνει ο νικητής του αγώνα Αστέρας Μωραιτίκων - Φαίαξ Μαραθιά, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.