ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Την Τετάρτη 30/8, οι κληρώσεις σε Α1, Α’ και Κύπελλο! – Οι 43 ομάδες των τοπικών κατηγοριών


Την Τετάρτη 30/8, οι κληρώσεις σε Α1, Α’ και Κύπελλο! – Οι 43 ομάδες των τοπικών κατηγοριών

Την Τετάρτη 30/8 θα διεξαχθούν οι κληρώσεις σε Α1, Α’ ΕΠΣΚ και Α΄ φάσης Κυπέλλου στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Κανόνι. Η διαδικασία θα ξεκινήσεις στις 7 το απόγευμα, και θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων/τύπου του αθλητικού κέντρου στο Κανόνι. Επισημαίνεται ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί αφού γίνει η προγραμματισμένη σύσκεψη με τα σωματεία και αφού συνταχθεί από το Δ.Σ η συμπληρωματική προκήρυξη της διοργάνωσης σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα

43 ομάδες στις τρεις κατηγορίες της ΕΠΣ & εκκρεμότητες

Στα τοπικά πρωταθλήματα θα συμμετάσχουν συνολικά 43 ομάδες, από 14 σε Α1 και Α και 15 στη Β ΕΠΣΚ με 4 νέες συμμετοχές και 4 αποχωρήσεις, όπως φαίνεται από τις αιτήσεις συμμετοχής. 

Εντυπωσιάζει η απουσία πρώτα από όλα του ΑΟ Μεσογγή που ανέβηκε τα δυο τελευταία χρόνια συο κατηγορίες και φέτος είχε δικαίωμα συμμετοχής στα σαλόνια της Α1. Τα διοικητικά προβλήματα δεν της επιτρέπουν να συμμετάσχει στην Α1. Εντυπωσιακή και η απόσυρση μιας ιστορικής ομάδας, του Ολυμπιακού Μαντουκιού. Δεν κατέθεσαν αιτήσεις, επίσης, η ΓΕ Θιναλίου, και Αετός Κουσπάδων στη Β ΕΠΣΚ.

Στον αντίποδα, φέτος θα έχουμε τέσσερις νέες συμμετοχές ομάδων στη Β’ ΕΠΣΚ:  τον Νέο Όλυμπο, τη Θύελλα Γαρίτσας, τον Ατρόμητο Άφρας και το Δία Κασσιώπης.


Οι ομάδες της Α1

Τα 13 σωματεία, που κατέθεσαν συμμετοχή στην Α1 ΕΠΣΚ είναι τα εξής: Αστέρας Πετριτή, Κρόνος Αργυράδων, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, ΟΦΑΜ, Θιναλιακός, Κοντόκαλι, Παξοί, Οδυσσέας Αυλιωτών, Αχιλλέας Νυμφών, Αναγέννηση Περιβολίου, Αστέρας Λιαπάδων, Ηρακλής Αγ. Δέκα, και ΑΕ Καναλίων .
Τη θέση του ΑΟ Μεσογγής στην Α1 θα πάρει ο νικητής του αγώνα μπαράζ των δύο ηττημένων ομάδων των play off της Α ΕΠΣΚ, ΑΕ Φαιάκων – Εθνικός Περουλάδων.

Οι ομάδες της Α

Οι 14 ομάδες, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Α ΕΠΣΚ κατέθεσαν όλες αίτηση: Όλυμπος, Μπενίτσες, Βολίδα, Κάβος, ΑΕ Φαιάκων, Εθνικός Περουλάδων, Ομόνοια, Ποσειδών Βιταλάδων, Αστέρας Σπαρτύλας, CORFU FC, Ατρόμητος Στρογγυλής, Κένταυρος Αρίλλας, Μ. Αλέξανδρος και Αυγερινός Βαλανειού.

Τη θέση του σωματείου, που θα προβιβαστεί στην Α1 ΕΠΣΚ μετά τον αγώνα μπαράζ ΑΕ Φαιάκων – Εθνικός Περουλάδων, θα πάρει ο νικητής αντίστοιχου μπαράζ των ομάδων της Β ΕΠΣΚ, που είχαν αποκλειστεί στα περυσινά play off ανόδου: Αστέρας Μωραϊτίκων – Φαίαξ Μαραθιά.

Οι ομάδες της Β ΕΠΣΚ

Στη Β’ ΕΠΣΚ κατάθεσαν αίτηση συμμετοχής 16 ομάδες: Βέλος, Κεραυνός Δραγωτινών, Αστέρας Μωραϊτίκων, Φαίαξ Μαραθιά, Συναράδες, Κεραυνός Ποταμού, Κεραυνός Αγ. Νικολάου Ηρακλής Σφακερών, Βασιλάτικα, ΠΑΟ Κορακιάνας, Αετός Αγ. Αθανασίου, Λύκοι Νησακίου, Θύελλα, Δίας Κασσιώπης, Νέος Όλυμπος, Ατρόμητος Άφρας.

Μετά τον αγώνα μπαράζ ανόδου Αστέρας Μωραϊτίκων – Φαίαξ Μαραθιά στην κατηγορία θα παραμείνουν 15 ομάδες και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, όπως και πέρυσι.


Σε εκκρεμότητα ο ΑΕΤΟΣ Κουσπάδων που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ επρόκειτο να μεταβιβαστεία από τον Γιάννη Βλαχόπουλο και τη Μαρία Γιαννούλη στον προπονητή Γιάννη Κουρή ( «Ιντέλι») και πως η έδρα της ομάδας θα μεταφέρονταν στη Λευκίμμη.