ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας


Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ανακοίνωσε συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα "Δεν παραδινόμαστε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Σεπτέμβρη στις 18:30,με σημείο συνάντησης την είσοδο του κτηρίου του Εργατικού Κέντρου.

Η ανακοίνωση:

"Δεν παραδινόμαστε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
-Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντιλαϊκών και αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που διέλυσαν τα συλλογικά εργατικά δικαιώματα.
-Σεβασμό στα συνδικάτα μας, ως έναν από τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
-Οριστικό τέρμα στην αφαίμαξη των συνταξιούχων κι επιστροφή των παράνομων περικοπών. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
-Απεμπλοκή των κυβερνήσεων από τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Καθολική ισχύ του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας του συνόλου των όρων τους. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750€.
-Άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και κατοχύρωση των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας.
-Προστασία της πρώτης κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων από το μέτρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
-Εντατικοποίηση και έμπρακτη προώθηση των δράσεων του Υπουργείου Εργασίας για την αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. καθώς της απλήρωτης εργασίας."