ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για το τριήμερο


Συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις του τριημέρου έδωσε στο Μαράσλειο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, με την παρουσία του προέδρου της Φ.Ε. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, Σπύρου Τριβυζά, του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Δημήτρη Παπικινού, και του Αρτέμ Λαέφσκι, εκπροσώπου του ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ που πραγματοποιεί στην Κέρκυρα το Β΄ διεθνές φιλανθρωπικό φεστιβάλ του χριστιανικού πολιτισμού «Ρωσία – Ελλάδα: μαζί δια μέσου των αιώνων». 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις συναυλίες των τριών Φιλαρμονικών της πόλης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 10, 11 και 12 Αυγούστου με την ευκαιρία του εορτασμού του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Εφέτος, στις 10 του μηνός θα δώσει συναυλία η Παλιά, στις 11 η ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ και στις 12 η ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ. Στη συνέχεια μίλησε  για το διεθνές φιλανθρωπικό  φεστιβάλ  του χριστιανικού πολιτισμού «Ρωσία – Ελλάδα: μαζί δια μέσου των αιώνων» που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα για δεύτερη φορά, τονίζοντας  ότι ανοίγονται – με αυτό – δρόμοι συνεργασίας μεταξύ κερκυραϊκών και ρωσικών καλλιτεχνικών συγκροτημάτων και σωματείων. Στο πρόγραμμα των συναυλιών των Φιλαρμονικών τους αναφέρθηκαν οι κ.κ. Τριβυζάς και Παικινός. 

Τέλος, ο κ. Λαέφσκι αναφέρθηκε στις ελληνορωσικές σχέσεις  και την ελληνορωσική φιλία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, τονίζοντας  ότι το Φεστιβάλ που  πραγματοποιείται στην Κέρκυρα στηρίζεται από τον Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλο, τους Υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού και τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

Οι σημαντικότερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι: 

Εγκαίνια 2 εκθέσεων, στο Ιστορικό Δημαρχείο,  με τίτλο «Βλαντιμίρ Πούτιν:  οι πινελιές στο  πορτραίτο» και  «Ο αήττητος  ναύαρχος  Φιοντόρ Ουσακώφ»: οι εκθέσεις θα εγκαινιαστούν Πέμπτη 10 του μηνός, στις 11.30 το πρωί, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Αυγούστου. 

Αμέσως μετά, στις 12.30: κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ουσακώφ. 

Την Παρασκευή 11/8, στις 9.00 βράδυ: συναυλία της Φ.Ε. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ. Συναυλία της κρατικής ακαδημαϊκής ορχήστρας «ΡΩΣΙΑ» και της παιδικής χορωδίας «Σόλμπα» του Νικόλο – Σόλμπινσκι γυναικείου μοναστηρίου.