ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Άγγελος και Άλκης Νικομάνης με ρίζες από τον Μαραθιά στην κορυφή των αρίστων


Άγγελος και Άλκης Νικομάνης με ρίζες από τον Μαραθιά στην κορυφή των αρίστων

Μεγάλη επιτυχία για την οικογένεια με τον πατέρα να έχει καταγωγή από τον Μαραθιά και τα παιδιά να βρίσκονται στην κορυφή των επιδόσεων στις πανελλαδικές εξετάσεις. . Η οικογένεια Νικομάνη που μένει μόνιμα στο Μαρούσι είναι διπλά χαρούμενη, αφού τα δίδυμα αγόρια της κατάφεραν εξαιρετικές επιδόσεις στις πανελλαδικές: ο Άγγελος εισάγεται στο Πολυτεχνείο με βαθμολογία -ρεκόρ και ο Άλκης στην εξίσου απαιτητική Νομική της Αθήνας.

Ο Άγγελος κατάφερε να συγκεντρώσει το δυσθεώρητο 19.820, γράφοντας τρία απόλυτα εικοσάρια στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία και λίγο πάνω από 19 στην Έκθεση.

Ο Άγγελος που συγκέντρωσε βαθμολογία η οποία απέχει μόλις 180 μόρια από το απόλυτο «άριστα» είναι «θετικό» μυαλό. Ο συνομιλητής του αντιλαμβάνεται αμέσως ότι έχει να κάνει με έναν συνειδητοποιήμενο και με κατασταλαγμένες απόψεις δεκαοκτάχρονο. Για παράδειγμα, έχει κιόλας αποφασίσει ότι το μέλλον του θα το διεκδικήσει στην Ελλάδα: «Δεν θέλω να ζήσω αλλού. Ξέρω ότι τα πράγματα εδώ είναι δύσκολα, κατανοώ εκείνους που πήραν την απόφαση να φύγουν, αλλά θέλω να το παλέψω εδώ». Για να υπηρετήσει αυτή του την απόφαση έκανε «έρευνα» για τη σχολή που θα επέλεγε. «Μίλησα, ρώτησα, έψαξα και κατέληξα στη σχολή των Ναυπηγών», όπως ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ στο protothema.gr

Μια τυπική μέρα για τα δύο αγόρια της οικογένειας Νικομάνη ξεκινούσε με το σχολείο- αποφοίτησαν από το Λύκειο Αναβρύτων. Το μεσημέρι ήταν κάτι σαν «κανόνας» να κάθονται όλοι μαζί γύρω από το οικογενειακό τραπέζι.

Ακολουθούσε διάβασμα, φροντιστήριο και ελάχιστος ελεύθερος χρόνος. Αυτό που δεν θυσίασε ο Άγγελος ήταν η εβδομαδιαία του έξοδος: άλλωστε ήταν και ζήτημα χαλάρωσης και αλλαγής παραστάσεων. Βέβαια, η επίλυση ασκήσεων είτε στα μαθηματικά, είτε στη φυσική για τον Άγγελο ήταν επίσης μια μορφή χαλάρωσης. Τα δύο αδέλφια αν και δίδυμα δεν είχαν κοινό προσανατολισμό: «Λειτουργούμε μάλλον συμπληρωματικά» θα πει ο Άγγελος.

Για τον ίδιο, η λέξη κλειδί και αυτό που συμβουλεύει υποψήφιους... ναυτιλομένους στο καράβι των Πανελλαδικών είναι «αυτοπειθαρχία». «Λέω ότι κανείς δεν πρέπει να τα παρατάει. Πρέπει να προσπαθείς έχοντας σταθερό ρυθμό και καθόλου κενά».