ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας στην Κέρκυρα


Κέρκυρα: Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας
 Ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Μηλιώκας έρχονται στο Παλαιό Φρούριο σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου για μία μοναδική εμφάνιση. Μαζί τους ο Γιώργος Γάκης. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του διεθνούς οργανισμού της Unesco
Ξεκινά σήμερα το 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΣΟΛΙΣΤ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΩΝ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 23-25 Αυγούστου. Το φετινό Φεστιβάλ τιμά με την παρουσία η Πριγκίπισσα Caroline Murat, διακεκριμένη πιανίστα, που προσφέρει ένα ρεσιτάλ με έργα αποκλειστικά του Frédéric Chopin, υπέρ των σκοπών του Διεθνούς Σωματείου Gina Bachauer.

Εγκαινιάζεται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη η Έκθεση Ζωγραφικής του Λέανδρου Αρβανιτάκη, μέλους της Διεθνούς Ένωσης Ζωγράφων με το Στόμα και το Πόδι, και της Αγγελικής Σελλά, η οποία κατάγεται από την Κέρκυρα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:00, στην αίθουσα των Περιοδικών Εκθέσεων της Πινακοθήκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Οκτωβρίου 2017.
Στις Αλευραποθήκες στο Παλαιό Φρούριο φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής Oltremare που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου, απο τη Βενετία συνεχίζεται στην Κέρκυρα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Πόρεκ της Κροατίας από τις 10 Σεπτεμβρίου, για να ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο της.
Στους Παξούς και συγκεκριμένα στο παλιό σχολείο του Λογγού θα φιλοξενείται έως τις 3 Σεπτεμβρίου η έκθεση χαρακτικής της Federica Galli.

Το 8ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων διοργανώνει Κερκυραϊκή Βραδιά με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετριτή και του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Γαρούνα, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017, στις 20:30 στο Προσκοπείο (Φαληράκι) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το Σάββατο 26 Αυγούστου στην πλατεία Δημαρχείου θα δώσει συναυλία η μπαντίνα Φιλαρμονικής Ένωσης “Καποδίστριας”, στα πλαίσια των θερινών συναυλιών των Φιλαρμονικών στην πόλη της Κέρκυρας. Ώρα έναρξης 21:30

O Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφών παρουσιάζει μουσική βραδιά στο Ασκητάριο Νυμφών στις 26 Αυγούστου 2017. Ώρα 21:00
Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής αφιέρωμα στον Ερνεστο Πολυλά εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στην Αναγνωστική Εταιρεία. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης Μαρία Μελέντη ενώ τη βραδυά θα πλαισιώσουν μουσικά η Έλενα Σουέρεφ σοπράνο, ο Ανδρέας Γκούσης βαρύτονος και η Ειρήνη Πολίτη στο πιάνο και το βιολί.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρία Παγκράτη