ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Δύο φωτιές ΤΩΡΑ στην Κέρκυρα σε Χρυσηίδα – Σινιές - ΦΩΤΟ


Δύο φωτιές ΤΩΡΑ στην Κέρκυρα σε Χρυσηίδα – Σινιοές  - ΦΩΤΟ

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Βόρειο τμήμα του νησιού της Κέρκυρας, στην περιοχή Σινιές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «η φωτιά είναι ισχυρή, ενώ μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας σπεύδει στο σημείο».


Είναι η δεύτερη πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο νησί, καθώς από το απόγευμα μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας, δίπλα στην λιμνοθάλασσα Χαλικιόπουλου, στη Χρυσηίδα

Στο νησί, αυτή την ώρα, πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Δύσκολη η κατάσταση στη Χρυσηίδα: 100 μέτρα απ τα σπίτια η φωτιά

Απελπιστική είναι η κατάσταση για τους γύρω κατοίκους της περιοχής της Χρυσηίδας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του corfupost.gr,  καθώς, η φωτιά που ξέσπασε στις 5 το απόγευμα, βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από τα σπίτια τους.


Λόγω των καλαμιών που υπάρχουν στην περιοχή, του δύσβατου  και σε πολλά σημεία απροσπέλαστου του εδάφους αλλά και λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, πολλές φορές, η φωτιά μοιάζει να «καταπίνει» κυριολεκτικά έως και 1 μέτρο το δευτερόλεπτο.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα δύο PZL του νησιού επιχειρούν εδώ και περίπου μια ώρα στη δεύτερη εστία στις Σινιές, φωτιά η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, έχει περιοριστεί και προς το παρών δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.
Φωτογραφίες: corfutvnews.gr και corfupost.gr