ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Πώς Πολιτεία – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων & Δήμος «τιμούν» τον Τ. Καββαδία και τις Αργυράδες - Τα «Καββαδίεια» και τα «μεγάλα αθλητικά έργα»! - Αποκαλυπτικές ΦΩΤΟ


Πώς Πολιτεία – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων & Δήμος «τιμούν» τον Τ. Καββαδία και τις Αργυράδες - Τα «Καββαδίεια» και τα «μεγάλα αθλητικά έργα»!

Τα «Καββαδίεια», αθλητικοί αγώνες προς τιμήν του Τηλέμαχου Καββαδία από την προηγούμενη προσπάθεια αναβίωσής τους, το 2001- 2003 και στη συνέχεια το 2013 συνδέθηκαν άρρηκτα με το κύριο αίτημα να κατασκευαστεί το αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες. Φέτος συνδιοργανώθηκαν από τον ΚΡΟΝΟ και –ουσιαστικά-  την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά το κύριο αίτημα για αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες παρόλο που αναφερόταν και στην προκήρυξη υποβαθμίστηκε. Δεν υπήρχε ούτε ένα πανώ που να θυμίζει στους αθλητές, το κοινό και τους επισήμους το συγκεκριμένο αίτημα. Υποτίθεται ότι οι εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας με την παρουσία τους «τιμούν» τον Τηλέμαχο, αλλά και τον Νικόλαο Καββαδία.

Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι οι Αργυράδες, η γενέτειρα του Τηλέμαχου Καββαδία –εισηγητή του μαθήματος της Γυμναστικής στα σχολεία - εδώ και 14 χρόνια, δεν έχουν δικό τους γήπεδο, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις από την πολιτεία και τους εκπροσώπους της. Πολιτεία – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων & Δήμος διαχρονικά  έχουν μετατρέψει τις Αργυράδες - ένα ιστορικό κεφαλοχώρι με πλούσια παράδοση στον αθλητισμό και με μια ποδοσφαιρική ομάδα τον ΚΡΟΝΟ, με επιτυχίες σε πανελλαδικό επίπεδο – σε αθλητική έρημο! Τόση μεγάλη εγκατάλειψη, τέτοια ανυπαρξία αθλητικών εγκαταστάσεων δεν υπάρχει και στο πιο μικρό χωριό αυτής της χώρας! Είναι ενδεικτικό ότι δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος για να μπορούν τα παιδιά και η νεολαία να αθληθούν!

Ακόμα και το γήπεδο 5χ5 έχει γίνει το σύγχρονο … γεφύρι της Άρτας και η κοροϊδία από τους τοπικούς άρχοντες έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

Ο χώρος, κάτω από την Αγία Τριάδα, στην Ανάληψη που είχε παραχωρηθεί από Αργυραδίτες στον Δήμο για να κατασκευαστεί Αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή που όχι μόνο προσβάλλει την αισθητική των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά αποτελεί μια «βόμβα» - μεγάλο κίνδυνο για την υγεία τους.


Οι Αργυραδίτες μπορούν όλοι μαζί να κάνουν το όραμα πραγματικότητα!
Έχει διατυπωθεί πολλές φορές ότι οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο γήπεδο και αθλητικές εγκαταστάσεις που να ικανοποιούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των κατοίκων για αθλητισμό και ψυχαγωγία. Για αυτό θα αγωνιστούμε όλοι μαζί. Για να γίνει το όραμα πραγματικότητα”.
Φέτος ο ΚΡΟΝΟΣ που το 2018 συμπληρώνει 50 χρόνια Ιστορίας, με τη Διοίκηση του Γ. Καραϊσαρλή επιδιώκει μαζί με όλους τους Αργυραδίτες  να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο. Ήδη η έκταση έχει βρεθεί στις Αμμούσες και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες παραχώρησης ιδιοκτησιών στον Κρόνο. Οι Αργυραδίτες έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι είναι γενναιόδωροι και χάρη στην εθελοντική προσφορά τους έχουν γίνει τα περισσότερα έργα στο χωριό. Αυτό τον δρόμο ακολουθούν και έχουν διάθεση να προσφέρουν και μέρος της περιουσίας τους προκειμένου να γίνει το όραμα της δημιουργίας αθλητικού κέντρου πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα χρειάζονται πάρα πολλά!
Πολιτεία – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων & Δήμος Κέρκυρας θα πάρουν θέση; Ή θα συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα και να διοργανώνουν με χαρτζιλίκια φιέστες;Σημείωση: Οι φωτό τραβήχτηκαν στις 13 Αυγούστου 2017, τη μέρα που οι επίσημοι εμφανίζονταν στα «Καββαδίεια»!  

Γιώργος Κ. Καββαδίας

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ

Αναλυτικά στο ιστορικό του Αθλητικού Κέντρου και του 5Χ5 για να μην ξεχνάμε:

Αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες

Το γήπεδο των Αργυράδων εγκαινιάστηκε στις 14-9-1957. Από τη δεκαετία του 1970 το γήπεδο Αργυράδων ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα – πέντε κατάλληλα γήπεδα σε όλο το νησί. Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα των ομάδων της δημοτικής κοινότητας, Κρόνου και Φαίακα Μαραθιά, όπως και των ομάδων του Κεραυνού Αγίου Νικολάου, Αστέρα Πετριτή, Αετού Κουσπάδων, ΑΟ Χλωμοτιανών,  ΑΟ Μπενιτσών, Αστέρα Μωραϊτίκων και πολλών ακόμα ομάδων.

Πριν από 14 χρόνια, το 2003, καταργήθηκε ετσιθελικά ένα έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έδωσαν πολλές υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν. Στην πραγματικότητα οι Αργυράδες και η Ιστορική ομάδα του ΚΡΟΝΟΥ έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο γήπεδο και αθλητικές εγκαταστάσεις που να ικανοποιούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των κατοίκων για αθλητισμό και ψυχαγωγία. Ο ΚΡΟΝΟΣ Αργυράδων έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο στη Δ’ Εθνική κατηγορία έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και σε διοργανώσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Και δεν έχει γήπεδο ούτε και για προπόνηση. Φιλοξενείται στο γήπεδο Περιβολίου που αποτελεί έδρα τεσσάρων ομάδων της ΔΕ Κορισσίων.
Το πρόβλημα, αναδείχτηκε και σε συσκέψεις τοπικών φορέων τα τελευταία χρόνια. Όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια εξαγγελία ή δέσμευση.

Το ιστορικό του γηπέδου Αργυράδων

Το 2003 η τότε δημοτική αρχή ισχυριζόταν την αναγκαιότητα κατάργησης του γηπέδου για να κατασκευαστεί το Δημοτικό Σχολείο.

Ανεκπλήρωτες έμειναν και οι υποσχέσεις της πολιτείας για κατασκευή αθλητικού κέντρου στην έδρα κάθε Δήμου μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. «Μη βιάζεστε θα σας καλύψω όλους» είπε στους δημάρχους ο τότε υφυπουργός Γ. Φλωρίδης  στις 14 Ιουλίου 2000 σε σύσκεψη στην Ιόνιο Βουλή εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα ¨Ελλάδα 2004».
Το 2007 ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γ. Ορφανός υποσχέθηκε «συνθετικό χλοοτάπητα» στο γήπεδο Αργυράδων που δεν υπήρχε, αφού δεν είχαν ξεκινήσει οι βασικές εργασίες για να καθαριστεί και να ισοπεδωθεί η συγκεκριμένη έκταση. Είναι, βέβαια, η περίοδος που υπάρχει ενδιαφέρον από τους φορείς του χωριού, γίνεται Λαϊκή Συνέλευση και συγκροτείται επιτροπή, ενώ ο νομαρχιακός σύμβουλος Μ. Καββαδίας (Μάνου) φέρνει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προτείνοντας να χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής αρχικά με 150.000 ευρώ.

Στασιμότητα όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου για μια πενταετία. Ωστόσο, από το 2012 και μετά το ενδιαφέρον τοπικών φορέων και κατοίκων θα φέρει κάποια αποτελέσματα. Το γήπεδο καθαρίζεται και ισοπεδώνεται, γίνεται έρανος για να μαζευτούν χρήματα. Όπως, όμως, είναι γνωστό εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που θα κρίνουν, εν πολλοίς και την τύχη του γηπέδου.

Γήπεδο 5Χ5

Ένα γήπεδο που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον Απρίλιο του 2014. Η ολιγωρία – για να είμαστε επιεικείς – τόσο της δημοτικής αρχής Γ. Τρεπεκλή, όσο και Κ. Νικολούζου μετέτρεψε το έργο σε σύγχρονο … γεφύρι της Άρτας.

Στις 22-6- 2015 έγραφε ο Γιώργος Κ. Καββαδίας στο www.argyrades.gr
“Επαγγελματίες των ψεύτικων υποσχέσεων και της άκρατης ψηφοθηρίας παλιοί και νέοι τοπικοί άρχοντες, βουτηγμένοι στο ψέμα, δεν ιδρώνει τα’ αυτί τους ό, τι κι αν γράψεις, όσα κι αν τους πεις έχοντας σαν ασπίδα την αλαζονεία της εξουσίας. Σκληρά λόγια θα πουν πολλοί. Μα, τι να πεις όταν αναπαράγεται ο κύκλος του ψέματος και των υποσχέσεων και δε βγαίνει η δημοτική αρχή Νικολούζου να βγάλει, έστω μια ανακοίνωση για το θέμα του γηπέδου 5χ5 στις Αργυράδες;
Πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2014, όπως είναι γνωστό, εξαγγέλθηκε από τη δημοτική αρχή Γ. Τρεπεκλή ότι το γήπεδο 5Χ5 θα ήταν έτοιμο … πέρυσι τον Απρίλιο! Παρόλα αυτά ο μειοδοτικός διαγωνισμός διενεργήθηκε στις 20 – 5 – 2014 και κατοχυρώθηκε το έργο στην Εταιρία «Κωνστάντης Στ. ΕΔΕ» με προϋπολογισμό 30 χιλιάδες ευρώ, αλλά το έργο δεν ξεκίνησε. Μάταια περιμέναμε με τη νέα δημοτική αρχή Νικολούζου και ύστερα από την απόφαση 20 – 11 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου την 1 Ιουλίου περί κατακύρωσης αποτελέσματος δημοπρασίας του διαγωνισμού «Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Αργυράδων, ότι θα ξεκινούσε το έργο.
Η νέα δημοτική αρχή συνεχίζει το δρόμο της 5Χ5 κοροϊδίας που χάραξε η προηγούμενη. Ανεπίσημα προεξαγγέλλει κάθε … εβδομάδα την έναρξη εργασιών. Αλλά και επίσημα ο Αντιδήμαρχος και συγχωριανός μας Βασίλης Καββαδίας από τις 21 Μαρτίου είχε εξαγγείλει την έναρξη των εργασιών, όπως δήλωσε τηλεφωνικά στη σύσκεψη του ΔΣ του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών με τον βουλευτή Στ. Γκίκα: «Μόλις χθες Πέμπτη [20-3] υπογράφηκε η σύμβαση για το γήπεδο 5Χ5 και τις επόμενες μέρες ο εργολάβος θα ξεκινήσει το έργο». (Δελτίο Τύπου του ΔΣ του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών 21 – 3 2015).

Βρισκόμαστε στα μέσα του Αυγούστου του 2017 και η κοροϊδία συνεχίζεται.