ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας: Παρατήρηση της έκλειψης σελήνης


Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας: Παρατήρηση της έκλειψης σελήνης

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη, τους φίλους της και...
κάθε ενδιαφερόμενο, για το φαινόμενο της Μερικής έκλειψης της Σελήνης της 7ης Αυγούστου 2017.

Συγκεκριμένα, η φετινή Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 – (21.13), θα συνοδευτεί και από μία Μερική Έκλειψη Σελήνης, η οποία θα είναι ορατή και απο το νησί μας.

Ουσιαστικά ο φυσικός δορυφόρος μας θα ανατείλει με ολόκληρο το δίσκο του καλυπτόμενο από στην παρασκιά της Γης (το φαινόμενο θα έχει ξεκινήσει από τις 18.50, που η Σελήνη θα είναι κάτω απο τον ορίζοντα) και ένα μικρό κομμάτι του από τη σκιά, το οποίο θα μεγαλώνει έως τις 21.20 (μέγιστο μερικής έκλειψης, περίπου 24% της Σεληνιακής διαμέτρου). Στις 22.18 η Σελήνη θα φύγει απο την σκιά της Γης και στις 23.51 θα «απελευθερωθεί» και απο την παρασκιά του πλανήτη μας.


Η Ομάδα Παρατήρησης και Αστροφωτογραφίας της εταιρεία μας, θα διοργανώσει, για τους ενδιαφερόμενους, ελεύθερη παρατήρηση του φαινομένου με τηλεσκόπιο απο την Πάνω Πλατεία της Κέρκυρας (πάνω απο το ΝΑΟΚ), απο τις 20.40 (ώρα Ανατολής της Σελήνης), έως και αργά το βράδυ, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα παρατήρησης του πλανήτη Κρόνου, μετά το τέλος της έκλειψης